Stadeholdere til sensommermarkedet d. 19. & 20. august – du er selvfølgelig inviteret!

Endelig kommer meldingen om, hvilke stadeholdere du kan møde ved den næstkommende weekends sensommermarked her på gården. Vi er lidt sent på den, men mangler alligevel svar fra nogle få madfolk, så denne liste er foreløbig.

Dorte og Gert hedder de gode folk, som henter økologiske græske specialiteter til dette land. Te, urter, krydderier, oliven, olie og en del umanerligt smukke brugsredskaber af oliventræ. Du kan nyde at tale med dem om oprindelse, natur m.m. eller du kan blot skyndsomt anskaffe dig en fin gave til din bedste ven. Eller mor.
Læs mere her: http://www.newdelphos.com/newdelphos-netbutik

Pia laver cremer med en række økologiske ingredienser og uden brug af parfume og parabener. Er din hud tør og trist, har du alletiders mulighed for at få udbedret tilstanden. Er du selv tør og trist har du alletiders mulighed for afhjælpe tilstanden ved at komme ud på gården og være en del af den gode stemning. Takket være Pias creme er Landmanden blød. Udenpå i hvert fald. Nogle steder. Denne gang har Pia Kefirbrus og fermenterede grøntsager med!
Læs mere her: http://acutiz.com/

Kaffe-Jacob fyrer op under kedlen og brygger kaffe i stride strømme weekenden igennem. Og det er ikke en hvilken som helst kaffe. Jacobs bror har plantet og passer ca. 25000 kaffeplanter i Equador – økologisk. Derudover importerer og rister Jacob også kaffebønner fra andre dele af verden. Kom og smag!
Læs mere her: http://www.aekvatorkaffe.dk/

Torben og Michael står bag Malling Mjød, og de ved alt, hvad der er værd at vide om den ældgamle drik. Kom og smag, spørg, lær og nyd. En honningmad er altid værd at sætte tænderne i, men et svalt glas mjød er noget helt særligt. Og det klistrer ikke.
Læs mere her: http://www.mallingmjod.dk/index.html

Mark og Harald har Risskov Ost, og de bringer et betragteligt udvalg af alverdens oste med til augustmarkedet. Udover dem fra alverden er der også oste fra små danske gårdmejerier, og der er viden og fortællinger om fantastisk smag og hæderkronet håndværk.
Læs mere her: https://risskovost.dk/

Mel er ikke bare mel – langt fra! Her kan du købe mel fra områdets økologiske dyrker og mølleri. Melet indeholder alle de gode og sunde olier, som industrien så sindrigt fjerner for at forlænge holdbarheden. Ida tager turen over havet og medbringer Samsømel til folket. Ida og Morten har eget mølleri på slægtsgården Kristensminde.
Læs mere her: http://samsoemel.dk/

Inga har som noget nyt meldt sig med pileflet, og du skal bare dukke op og lade dig begejstre!

Øl lavet lokalt, i små håndbryggede mængder, giver altid en helt speciel kant. Hver øl har været i brygmesterens hånd flere gange, inden den ender på dit bord. Stormgaarden er sådan slags bryghus, hvor entusiasme og familiebånd sætter præg på produkterne. Der lægges omhu i alt – ikke mindst standen med et spændende udvalg af hjemmegjorte ting udover ølflaskerne.
Læs mere her: http://www.stormgaarden.dk/wordpress/hjem/

Gedsø-Denmark stiller op igen med unikt øko-tøjhåndværk produceret uden kemikalier og andet belastende. Det er smukke, enkle klæder i uld, silke og hørstrik. Ting man bare må røre.
Læs mere her: http://gedsoe-denmark.weebly.com/

Alida og Edward kommer med deres fantastiske økologiske ostehåndværk samt gedekød fra Sondrup gårdmejeri. De flittige mennesker har skabt en unik osteproduktion på eget mejeri, og du kan købe et stykke, eller to, med hjem.
Læs mere her: http://www.ged-gront.dk/

Pia er ny deltager, og hun medbringer et udvalg af dagligdags produkter i tænksomme udgaver – økologiske og/eller mindre belastende hvor det er muligt. Måske finder du din nye opvaskebørste her – hvem ved?
Læs mere her: http://ilovegreen.dk/

Igen i år kommer Janne fra Lille Raneladegaard og ruller fryseren med hjemmelavet is ind i træladen, for hvad er sommervejr uden is? Mælken kommer fra gårdens økologiske gedehold, som græsser på marker ved Ebeltoft vig. Udover den dejlige Øer Is produceres der okse-, kalve-, svine- og gedekød samt grøntsager, kartofler og jordbær.
Læs mere her: http://organicdenmark.dk/medlemsvirksomheder/oeer-is-lille-raneladegaard

Mia er ny stadeholder på Brandbygegaard, og det er en fornøjelse at kunne byde Mia og hendes kollektion af overtøj velkommen. Tøjet er produceret i økologisk Ventile®. Det er et gammelt, helt særligt materiale som uden membran (plastik) eller lignende er vind– og vandtæt samt åndbart. Alle produkter bliver produceret i Danmark. Desuden er bæredygtighed tænkt ind i processerne.
Læs mere her: http://dedenroth-nordic.com/

Sommergrønt er Astrid & Vigge plus familie, som laver økologiske planter, grøntsager, krydderurter og alt andet godt og vigtigt. Vi er meget glade for, at de vil være med til at sprede plantevækst både i verden og på Brandbygegaard.
Læs mere her: http://www.sommergroent.dk/

Janne Jaaks kommer igen med sit helt særlige håndstrik primært i uld fra får og lam der lever frit på Shetlandsøerne. Ingen allergifremkaldende farvestoffer i den uld. Der er strikkjoler, sjaler og andre kærkomne beklædningsstykker, alle fra Jannes hoved og hænder – smukt, let og luftigt design. Du er nødt til at se og røre!

Mariejose og Frank dyrker efter økologiske metoder camelina på deres gård ved Hjørring. Det er et ældgammelt frø, som koldpresses til næringsrig olie. Olien kan både bruges ved høj varme og til kolde sager som dressinger m.m. Smag selv!
Læs mere her: http://www.vinstrupoil.dk/

Karen er også ny stadeholder, og hun medbringer unikke sjaler/tørklæder i merino- og cashmere-uld samt nogle i silke til både kvinder & mænd – designet af en italiensk kvinde, fastboende i Indien. Der anvendes økologiske farvematerialer, og Karen og hendes medindkøber Marianne (som er med til julemarkedet) tilser væverierne og sikrer sig, at der forefindes ordnede forhold uden børnearbejde.

Smukvin – her kan du få den ene oplevelse efter den anden og sikre dig nogle flasker vin lavet uden alt for meget fikomdik. Steffen og René importerer ordentlige vine, og de medbringer et udvalg af økologiske, biodynamiske og sikkert også nogle ucertificerede, som blot er dyrket uden brug af menneskeskabt kemi, men med stor respekt for natur og menneskers helbred.
Læs mere her: http://www.smukvin.dk/

Britt modulerer ler i Saxild, og vi glæder os over, at du kan finde solide brugsgenstande til din mad her på stedet. Det er håndholdt, håndarbejde og håndværk – ingen Ikea-ensartethed eller Kötbullar, blot gedigen brugskunst.

Vinhuset Kvist & Vitus, det er jo os. Hos Sørøveren kan du smage vores forskellige vine og den unikke og sparsomme gin. Vi laver mest af alt mousserende vine med oprindelse i gårdens druer og æbler – selvfølgelig dyrket uden menneskeskabt kemi.
Læs mere her: http://www.kvistvitus.dk

Brandbygegaard Bryghus: Det er jo også os, som du ved, og vi vil glæde os til at skænke dig en smagsprøve på gårdens hjemmebryggede økologiske øl. Naturligvis har vi også frisk, læskende kold fadøl klar i hanerne i madboden.

Det Flydende Forlag aka LLs kageafdeling: Her vil Landmanden signere og sælge bøger, lune kringle og holde fadene med skærekager fyldte. Vi har hjemtaget et større parti af vores to bøger ”Mad vs. Fødevarer” og ”Under landet” fra det nationale lager, fordi det er ubegribelig dyrt at have dem til at ligge der. Nu skyder vi dem af til spotpris og du skal bare hamstre til værtindegaver, konfirmationsgaver, sølvbryllupsgaver, fødselsdagsgaver, barnedåbsgaver o.s.v. alt efter modtagerens nerver og sindsstabilitet.
Læs mere her: http://www.detflydendeforlag.dk

Udover at smage og bese stadeholdernes vedkommende varer kan du naturligvis sætte dig på en halmballe, få ro i sjælen under lysekronernes skær og indtage en solid frokostret af ordentlige økologiske råvarer. I år serverer vores flittige, varmhjertede og uundværlige familie- og vennehjælpere chili con muh carne samt chili uden carne med godt brød. Vælg en ret og spis til rimelig pris.

Gården er selvfølgelig åben, og du kan tage turen rundt og kigge på vinmarken, køkkenhaven, æbleplantagen, bærstykket, haven, drivhuset, gårdspladsen og indhegningerne med høns, får, grise, kreaturer, geder, gæs, ænder og kaniner.

Det hele foregår lørdag d. 19. august kl. 11-17 samt søndag d. 20. august kl. 11-16 på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Traditionen tro holder vi Folkemiddag lørdag aften fra kl. 18.30, til gæsterne går hjem. Det foregår på den måde, at Søren Sørøver og jeg tilbereder alt, hvad vi kan, med udgangspunkt i gårdens råvarer, sætter maden frem og så spiser gæsterne det, de kan. Prisen er 150,- kr pr. kuvert.

Du kan ikke reservere eget bord, men slår dig blot ned på en passende halmballe omkring de store kabeltromler – måske får du nye venner sådan en aften. Måske møder du bare nogen, du ellers ikke havde mødt.

Drikkevarer købes i baren, og alt er egenhændigt lavet her i Vinhuset Kvist & Vitus. Du er velkommen til at medbringe telt, campingvogn, cykelskur, papkasse m.v. til overnatning – så finder vi en plet græs uden gås.

Der er sædvanligvis god opbakning til Folkemiddagene, og for at vi kan styre madlavningen og antallet af pladser er det helt nødvendigt med tilmelding. Skriv en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil sikre dig en halmballe lørdag d. 19. august kl. 18.30.

Vi håber sådan, at du har lyst til at komme og være med til at skabe nogle hyggelige dage med anstændige mad- og drikkevarer som samlingspunkt – og måske kender du nogen, som vil med?

Vi glæder os til at se dig!
Lone & Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Stadeholdere til sensommermarkedet d. 19. & 20. august – du er selvfølgelig inviteret!

  1. Pingback: Vi er klar. Alt er relativt. | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Flere stadeholdere til Sensommermarkedet! | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Pingback: Ham har man set før | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.