Den her tærte er ikke bare verdens nemmeste, den er også verdens bedste – de nye rabarberstilke dufter af sommer og sammen med sprød dej og det blide flødefyld er tærtens helhed uimodståelig.
Den er en klassiker her i huset, og årets første rabarbertærte er fejringen af, at vi nu går ind i et nyt høstår – fremefter står den på friske krydderurter, spæde salatblade og knækstive asparges.
Du har fået opskriften før, bl.a. i madbogen “Hønsefødder & Gulerødder” som nu er umulig at opdrive, men gode ting tåler gentagelse.
Til fyldet skal du bruge :
ca. 400 g rabarberstilke – så tynde som muligt
1 stor dl rørsukker
1 stor tsk kanel
1 spsk mel – med top
2½ dl fløde – lavet af mælk fra en ko med græs under klovene
Til dejen skal du bruge :
2½ dl mel
5 spsk rørsukker – med top
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør – lavet af mælk fra en galopperende ko
Sådan – nemt, enkelt og fristende.
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 °C uden varmluft. Find en tærteform der er omtrent 25 cm i diameter – det er den størrelse, dejmængden passer til.
Skær dine rabarber i forholdsvis tynde skiver.
Afmål sukker, mel og kanel i en skål – det bliver godt det her.
Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.
Find en anden skål og bland mel, sukker og bagepulver til dejen.
Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.
Pres dejen ud i din tærteform – dejen er nem at arbejde med. Den burde have en præmie.
Hæld rabarberstykkerne over og fordel dem.
Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 40 minutter. Kanten skal være mørkgylden og sprød.
Måske kan du finde nogen, der vil være med til at spise årets første rabarbertærte.
Ellers skal du ikke være ked af det, man kan sagtens spise den selv.
Så er der rabarberfest
Lone
Pingback: En tur i verdenspressen | Beretninger fra et autentisk landbrug
Den ser lækker ud! Kan man mon bruge frosne rabarber?
Pingback: Lange dage og rabarbertærte | Beretninger fra et autentisk landbrug
Stort hit på kontoret. Ikke smattet overhovedet, bare sprød og lækker 🙂
Stort hit på kontoret 🙂 Ikke smattet overhovedet… bare sprød og lækker
Ganske vidunderlig, en klar vinder som vil blive fremtryllet mange gange her i familien henover sommeren. Tak Lone !
Min version:
Brugte kornene af en blød og lækker vaniljestang. ( vil prøve kanel næste gang)
Piskede den gode øko fløde ULTRA let (stadig meget flydende) inden den blev hældt over herligheden. ( da jeg kunne se flere havde haft problemer med flydende kager)
Bagte ved 170 gr. I varmluft i 45 min
Lod kagen sætte sig i 2 timer inden servering – det var en sand prøvelse ikke at nippe til den, men ventetiden værd🤗
Nøøøøøøj den er god!!!!!!!!!!!!!! Tak for opskrift 😀
Tålmodighed skal lave den tyk…. lad den køle helt af
Min er lige kommet ud af ovnen, og den er TOTALT flydende, hvad skal lave den tyk, så den kan skæres, det her ser forfærdeligt ud
Nu er jeg nok i gang med at bage nr. 127 af din fantastiske rabarbertærte, min absolut yndlings en af slagsen. Jeg bager en ordentlig omgang i forskellige størrelser og lægger dem ubagte i fryseren. Rigtig rar måde at tage rabarber op af fryseren på om vinteren. Har bare lige det lille problem at få dem til at blive i fryseren indtil vinter 🙂
Den BEDSTE rababertærte, det er helt sikkert…
Tusind tak for den 🙂
Vi har lavet den mange gange derhjemme nu og den er et sikkert hit hver gang 🙂
Kan den fryses?
Dejen vil jeg næppe kalde en dej. Den smuldrer fuldstændig fra hinanden. Og da den var bagt i 40 minutter, sejlede ‘flødemassen’ fuldstændig. Bunden var helt opløst, og smagte kun af smør. Jeg opgav, da det på ingen måde lignede en kage, der var værd at servere. Desværre…
MEGA lækker. Har allerede bagt den to gange i år, men udskiftet kanel med vanilje. Serverer creme fraiche oprørt med vaniliesukker til. Når der igen er rabarber nok må vi prøve den originale opskrift med kanel.
Super super lækker tærte
En kaloriebombe, men den smagte godt.Severede den med creme fraiche. Flødeskum kan vel også bruges.
Jeg er lidt i tvivl…..når der nu er fløde i kagen…..hvad serverer man så til? 🙂
Pingback: Et land af sten og vand | F I B E R F R Y D
Det er, seriøst, den bedste rabarbertærte EVER!
fedt
Pingback: En pen er aldrig nok | Beretninger fra et autentisk landbrug
Man kan jo også erstatte kanel med hjembragt Bali vanilie, hæ hæ. Det gør den absolut ikke ringere. Har just plyndret rabarberbedet for at bage den igen :-))
Mums -bagte denne i går, og den opskrift er hermed røget i mine favoritter. Nøj, den smagte godt. Og der er endda et stykke tilbage til eftermiddagskaffen i dag. Tak for at du delte opskriften 😊. Lena
Ser super lækker ud… Har delt den på min blog
http://mormorerdetnyesort.wordpress.com
-Glæder mig til at teste opskriften… MMmmmm…!
Reblogged this on mormor er det nye sort and commented:
Bliver simpelthen nødt til at dele denne opskrift med jer… Den ser bare så maks lækker ud…. Den skal prøves en af de nærmeste dage. Eneste øv ved at bo i lejlighed er at jeg ikke har en have hvor jeg kan dyrke rabarber. Men det kommer nok en dag 😉
Pingback: Drivning af rabarber • Sweet Country Life
Ha, tjek… Har bagt to tærter i går- de er simpelthen afsindigt gode. tænk at være på forkant med lone landmand – det er godt nok sjældent set. ….synes de skal bages lidt længere end 45 min. Men der er jo også forskel på ovne.
http://orbit.dtu.dk/fedora/objects/orbit:114083/datastreams/file_10308902/content … for det tilfælde, at du ikke fandt dokumentet 😉
Fantastisk opskrift! – og vel nok verdens mest muntre 🙂
Hvorfor kan bogen “Hønsefødder og gulerødder” ikke længere opdrives? Er der ikke mulighed for at trykke et nyt oplag? Hvis alle opskrifterne er skrevet i samme ånd, er jeg den første til at købe et eksemplar! 🙂
PS! Jeg tillader mig at støde lidt til kanel hysterikken. Det er altså ikke så skadeligt, som medierne vil gøre det til – med mindre man spiser kanel hver dag, og bruger det som medicin.
Læs denne rapport fra DTU-food “Kan man få for meget kumarin med kosten” http://orbit.dtu.dk/en/publications/kumarin–en-smagsgiver-i-kanel-kan-man-faa-for-meget-kanel-med-kosten%289ff65de3-70eb-4a0d-9795-2ee3bab215f4%29.html
God! Synes det er viktig å bruke Ceylon-kanel, ikke cassis – kanel.
Jeg må ud og hive i mine rabarber, så de kan gro lidt længere stilke 🙂
Den smager pragtfuldt!