Hvid chokolade mazarinkage – uundværlig opskrift

I går blev der tilberedt en hel del mad her.

Ud af gården.

Blandt andet mørk syndig klistret chokoladekage, hindbærcoulis, forførende hjemmelavet vaniljeis og så en hvid chokolademazarin.

Sidstnævnte skal du have opskriften på.

For den er nærmest uundværlig.

Og nem.

Du kan bruge opskriften, som den er, bage i en springform og skære smalle – men fyldige – lagkageformede stykker.

Eller du kan gange med to alle de rigtige steder i ingredienslisten, hælde dejen i en bradepande foret med bagepapir og bage en stor kage. Matematisk udskåret i ensartede snitter giver den dessertkager til ca. 40 personer.

Og det er jo meget godt.

Hvis der er mange gæster.

Du har brug for :

250 g hvid chokolade
250 g smør lavet af mælk fra en ko med efterårsblade på ryggen
4 æg fra høns i hopla – delte – ikke hønsene med æggene i blommer og hvider
100 g sukker
2½ dl fintmalede mandler – kør dem til mel i en foodprocessor sammen med
1 spsk maizena

Det var alt – uendelig enkelt. Og godt. Det lover jeg dig !

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 160 °C. Beklæd en springform med bagepapir.

Smelt chokolade og smør langsomt over lavt blus. Rør undervejs. Sæt til afkøling.

Pisk æggeblommer med sukker til blandingen er helt lys og skummende.

Pisk æggehviderne stive. Meget.

Pisk chokolade/smør-blandingen så den bliver ensartet og tyktflydende – bare med et håndpiskeris.

Pisk den ind i æggeblandingen.

Tilsæt mandel/maizena-mel og rør det ind i dejen.

Fold de stiftpiskede æggehvider i.

Hæld dejen i formen og bag kagen ca. 35 minutter – afhængigt af din ovn måske lidt længere.

Når et stegetermometer viser 75 °C skal kagen bare ud, sættes køligt og falde sammen til en fugtig fyldig sag.

Uimodståelig siger jeg dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med chokolade. Bogmærk permalinket.

15 svar til Hvid chokolade mazarinkage – uundværlig opskrift

  1. Louise Petersen siger:

    Hvor stor er den form du har brugt ?

  2. Helle siger:

    Tænker lige, om denne opskrift også er god, hvis man bruger en mini-muffin-form, – så det bliver små mazarinkager, som man så kunne putte en lækker creme overpå ? Hvad mon bagetiden så er ?
    Hvis man skal bage den store udgave i en bradepande, – så er det vel dobbelt op af alle ingredienser ? ( Tænker at det nok er et lidt dumt spørgsmål, man det er fordi du skriver “gange med to alle de rigtige steder” 🙂 )
    Glæder mig til at prøve den :-))
    Helle

  3. Elsebeth siger:

    @elsebeth – ja, det kan man! Jeg bruger aldrig Maizena, fordi jeg blev født, inden der var noget, der hed Maizena. Kartoffelmel er også billigere og kan bruges til flere ting.

    • elsebeth siger:

      Tusind tak for svaret. Men nu har jeg bagt kagen, den så rigtig fin ud, men den virker helt rå inden i, selvom jeg bagte den længere tid en der stod på opskriften. Mon man kan sætte den tilbage i ovnen, nu hvor den er kølet noget af, der er jo brugt dyre materialer til kagen, så øv, hvis den ikke kan spises.
      Elsebeth

  4. elsebeth siger:

    Kan man bruge kartoffelmel i stedet for maizena.

  5. Pingback: Kagedrømme til dig – med opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  6. Elsebeth siger:

    Noget af det værste, der skete for min søn, da min supergode bager solgte sin forretning, var, at det var slut med den himmelske frugttærte – INDTIL i dag. 1/2 portion af denne mazarinkage i en 20 cm springform leverede den fineste tærtebund – den faldt ned med den fineste hævede kant og er svampet og meget lækker. Tærtebunden blev smurt med chokolade rørt med fløde og i midten en ananasring med et rødt cocktailbær (det SKAL der være, siger han, for sådan var Calles), en krans af halve grønne druer og endelig én med mandarinbåde. Et godt lag stikkelsbærgelé med polynesisk vanille ovenpå, hakkede mandler på kanten og flødeskum til – OG han var i himmelen. Jeg skal hilse dig og sige dig tusind tak for opskriften. Nu har han et problem mindre 🙂
    Jeg brugt mandelmel, der ikke var alt for fint – helt perfekt.

  7. Pingback: Lidt af hvert plus dit og dat | Beretninger fra et autentisk landbrug

  8. Anne-Mette siger:

    Når man nu liiige har bestemt at der MÅ og SKAL en lille kagepause til??!! Nåhmen… godt opskriften kan gemmes til rygraden igen er som regnorm 🙂

  9. Birgit siger:

    Ser lækker ud – hvad er det bedste bud som tilbehør, når kagen serveres som dessertkage ?

  10. blochsblog siger:

    Lyder fuldstændig fantastisk – den skal jeg prøve, når der kommer gæster næste gang!

  11. Lone P. siger:

    Forfærdeligt dejligt-
    skal prøves-
    Fatter dog ikke den med æggene-
    skal man kun bruge hviden –
    eller que…
    Saligsyndig søndag fra Blondinen

  12. Eva siger:

    Det er ikke nemt at vide ens basale behov, udi syndige kager…….. før din morgenhilsen er læst 🙂
    Vil købe hvid chokolade…… snarest.

  13. Lyder syndigt lækkert.
    Smutter du mandlerne først?
    God søndag

Der er lukket for kommentarer.