Evolutionskage – opskrift

Jeg har læst, at den menneskelige intelligens er toppet.

Den begrænsende faktor er størrelsen på kvinders hofteparti.

Der er simpelthen ikke plads til større børnehoveder, og uden mere plads heller ikke mere indhold.

Det er en skam, når vi med lidt mere forstand kunne udrette en del for denne klode.

Her – langt ude på landet – vil man om muligt gerne bidrage.

I dag får du derfor opskriften på en kage, der nok skal kunne give bredere hofter.

Du skal bruge :

3 store spsk. god kakao
2½ dl. kogende vand
200 g mel
1/4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
125 g smør
250 g rørsukker
2 æg fra høns der forstår at emballere deres gener
2 tsk. vanilleekstrakt – se evt. opskrift under “Syltede sager” i DEL 1

Til fyld skal du bruge :

200 g rørsukker
2½ dl. fløde lavet af mælk fra en udviklingsdygtig ko
175 g god chokolade
125 g smør lavet af mælk fra ovenstående ko
2 tsk. vanilleekstrakt

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Find en springform frem og beklæd den med bagepapir.

Hæld kogende vand over din kakao og rør til du har en jævn blanding.

Afvej mel og bland det med bagepulver og natron.

Hæld smør og sukker i en røreskål og pisk til det er lyst og luftigt.

Hvem vil ikke gerne være lys og luftig.

Tilsæt vanilleekstrakt og æg og pisk grundigt igen.

Vend melblandingen og kakaoblandingen i røreskålen og rør dejen sammen.

Hæld halvdelen af dejen i din springform, ind i ovnen med den og bag 20 minutter.

Gentag med anden halvdel af dejen, når springformen bliver ledig.

Mens bundene bager kan du lave fyldet.

Hæld rørsukker og fløde i en lille gryde, bring det i kog og lad det småsimre 10 minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade, smør og vanilleekstrakt.

Rør til blandigen er jævn og sæt den på køl.

Læg først kagen sammen, når fyldet har en fast men stadig smørbar konsistens.

Brug halvdelen mellem bundene og fordel den anden halvdel på kagens top og sider.

Ualmindelig fyldig og blød chokoladekage.

Intens, smeltende og medrivende – alt hvad man kan drømme om.

For menneskeheden
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Med chokolade. Bogmærk permalinket.

9 svar til Evolutionskage – opskrift

  1. Trine siger:

    Tak for opskriften. Jeg gør i hvert fald mit for at øge det generelle hoftemål hos min omgangskreds ved at servere denne kage regelmæssigt! Trine

  2. Pingback: Måske får han ret | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Hella Barcos siger:

    Den ser fantastisk ud. Vil nok også vælge at piske halvdelen af fyldt og ikke piske den der skal uden på kagen, da piskningen plejer at gøre det lysere i farven. Hvor køber du dine chokoladeknapper som du bruger?

  4. Katrine siger:

    Det er en rigtig god ide at piske cremen, så bliver den endnu mere lækker og luftig! 😀

  5. Pingback: De allerbedste hjemmebagte kager – opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  6. Anna siger:

    Jeg elsker den her opskrift – superdejlig konsistens! (men jeg må indrømme, at jeg altid bruger hjemmelavet mynteekstrakt i stedet af vaniljeekstrakt 🙂 og kagen er også meget meget god uden fyld ;))

  7. Pingback: Nytårsdesserter – forslag | Beretninger fra et autentisk landbrug

  8. messengerbird siger:

    Kagen ser himmlisk ud! Den kommer straks i opskriftsamlingen.
    Der stadig venter en chocolat-ganache-tarte i køleskabet for mig – jeg er overbevist, at den også tager fat på hofteudvidelsen.

Der er lukket for kommentarer.