Fra kørelade til kulturhus – brandmur

Efter nedrivningen af både The Wall og Berlinmuren i 80’erne er alting sidenhen strammet til og det er nu igen blevet moderne at bygge den slags.

Også her på gården mærkes verdens udvikling og tendenser – vi ville så gerne have haft ét åbent rum med det fine håndsmedede destillationsanlæg i den ende ende af lokalet og gæsterne i dets nærhed. Fordi det er så fint at se på.

Men regler er regler, og uanset at der aldrig kommer til at være en igangværende produktion samtidig med et kulturarrangement alene af den grund, at vi ikke kan passe begge dele samtidigt, så siger reglerne alligevel, at der skal etableres en brandmur, med det der hedder BD60 dør samt rude (det betyder, at adskillelsen skal kunne hindre brand i at komme fra et rum til et andet i 60 minutter), fra ydermur til ydermur og helt til kip 8 meter oppe.

Så det gør vi. Hvis det er det, vi skal for at få godkendt hele molevitten til brug, så gør vi det. Kravet er en muret væg og derfor stabler og murer vi sten på sten, dag efter dag og kommer langsomt, men sikkert, fremad.

Undervejs i arbejdet med at opbygge indervægge, skrå vægge og loft har vi efterladt et åbent sår, hvor brandmuren skulle rejses. Måske har du undret dig over flapreværket, hvor materialerne har fået lov at hænge – så snart muren er færdig, kan vi begynde at lave afslutningerne op mod den.

Det er noget at glæde sig til!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.