Finder Peter Plys altid frisk honning?

I sidste uge blev honningtavlerne hentet ind og slynget, det husker du måske.

Det kommende års honningforsyning er ikke klaret med en enkeltstående handling – der skal mere til.

Fra slyngen blev honningen sendt igennem et stykke fintmasket stof og videre ned i husets største suppegryde til efterfølgende behandling. Som mest af alt handler om ro.
Hvem har ikke brug for ro.

Hver anden dag mobiliserede Sørøveren sine Skipper Skræk-arme og rørte honningen grundigt igennem. Hver anden dag hvilede vi alle.

For ser du – i honning udvikles sukkerkrystaller, og de kan blive store og knasende sprøde. For store og for knasende. Hvis man rører omhyggeligt med jævne mellemrum, bliver krystallernes arme hele tiden knækket af, og nye skudspidser dannes. Det betyder stadig, at honningen ender med at være krystallinsk, men med en langt mere blød og tækkelig mundfornemmelse.

Først da er den klar til at komme på glas, men så skal det til gengæld også gå lidt kvikt.

Ellers er suppegryden først ledig om et år
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Finder Peter Plys altid frisk honning?

  1. Zita P siger:

    Uhm. Så lækkert.

Der er lukket for kommentarer.