Flere stadeholdere til Sensommermarkedet!

Siden vi skrev om stadeholderne til sensommermarkedet, er der kommet nogle flere til.

Dem kan du læse om i dag.

Du får også en påmindelse om Folkemiddagen lørdag aften. Det er med stolthed og glæde, vi kan meddele, at den forunderlige, fantastiske Tine Mynster kommer og giver koncert i forbindelse med arrangementet, og al erfaring viser, at det giver en varig stemning. Også i gæsterne.

Folkemiddagen finder som tidligere nævnt sted lørdag aften d. 19. august fra kl. 18.30, til gæsterne går hjem. Det foregår på den måde, at Søren Sørøver og jeg tilbereder alt, hvad vi kan, med udgangspunkt i gårdens råvarer, sætter maden frem og så spiser gæsterne det, de kan. Prisen er 150,- kr pr. kuvert.

Du kan ikke reservere eget bord, men slår dig blot ned på en passende halmballe omkring de store kabeltromler – måske får du nye venner sådan en aften. Måske møder du bare nogen, du ellers ikke havde mødt.
Drikkevarer købes i baren, og alt er egenhændigt lavet her i Vinhuset Kvist & Vitus. Du er velkommen til at medbringe telt, campingvogn, cykelskur, papkasse m.v. til overnatning – så finder vi en plet græs uden gås.

For at vi kan styre madlavningen og antallet af pladser er det helt nødvendigt med tilmelding. Skriv en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil sikre dig en halmballe lørdag d. 19. august kl. 18.30.

Og så til stadeholderne – udover de tidligere beskrevne kan du møde følgende:

Mia er ny stadeholder på Brandbygegaard, og det er en fornøjelse at kunne byde Mia og hendes kollektion af overtøj velkommen. Tøjet er produceret i økologisk Ventile®. Det er et gammelt, helt særligt materiale som uden membran (plastik) eller lignende er vind– og vandtæt samt åndbart. Alle produkter bliver produceret i Danmark. Desuden er bæredygtighed tænkt ind i processerne.
Læs mere her: http://dedenroth-nordic.com/

Sommergrønt er Astrid & Vigge plus familie, som laver økologiske planter, grøntsager, krydderurter og alt andet godt og vigtigt. Vi er meget glade for, at de vil være med til at sprede plantevækst både i verden og på Brandbygegaard.
Læs mere her: http://www.sommergroent.dk/

Janne Jaaks kommer igen med sit helt særlige håndstrik primært i uld fra får og lam der lever frit på Shetlandsøerne. Ingen allergifremkaldende farvestoffer i den uld. Der er strikkjoler, sjaler og andre kærkomne beklædningsstykker, alle fra Jannes hoved og hænder – smukt, let og luftigt design. Du er nødt til at se og røre!

Mariejose og Frank dyrker efter økologiske metoder camelina på deres gård ved Hjørring. Det er et ældgammelt frø, som koldpresses til næringsrig olie. Olien kan både bruges ved høj varme og til kolde sager som dressinger m.m. Smag selv!
Læs mere her: http://www.vinstrupoil.dk/

Karen er også ny stadeholder, og hun medbringer unikke sjaler/tørklæder i merino- og cashmere-uld samt nogle i silke til både kvinder & mænd – designet af en italiensk kvinde, fastboende i Indien. Der anvendes økologiske farvematerialer, og Karen og hendes medindkøber Marianne (som er med til julemarkedet) tilser væverierne og sikrer sig, at der forefindes ordnede forhold uden børnearbejde.

Det hele foregår lørdag d. 19. august kl. 11-17 samt søndag d. 20. august kl. 11-16 på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Vi håber sådan, at du har lyst til at komme og være med til at skabe nogle hyggelige dage med anstændige mad- og drikkevarer som samlingspunkt – og måske kender du nogen, som vil med?

Vi glæder os til at se dig!
Søren & Lone

P.S. Nederste foto er taget af Henrik Budde.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Flere stadeholdere til Sensommermarkedet!

  1. Dorte Andersen siger:

    Hej Lone og Søren

    Vi vil gerne meldes til folkemiddag lørdag aften, selvom vi er sent ude med det håber jeg det kan lade sig gøre? Kh Dorte

    (Newdelphos – Græske Specialiteter)

    > Den 17. aug. 2017 kl. 08.56 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug : > >

Der er lukket for kommentarer.