Hvad gør kolde hænder, når man oser af hjertevarme?
Cold Hand Winery hører hjemme på en lille gård mellem Randers og Viborg. Navnet dækker over en speciel type vin, nemlig is-vin.
Is-vinen er lavet af alt det gode fra æblerne. Mosten bliver frosset lige efter mostningen og tøet langsomt op. Når den tør op, kommer den koncentrerede æblesaft og syre først og kan tappes.
Præcis som da jeg var lille knægt og gik rundt på havnen med en Samba fra Rønbjerg is, og sugede al den grønne velsmagende saft i mig med det resultat, at der kun var en hvid isklump uden smag tilbage på pinden.
Tilbage står, nå – jeg må hellere lige præsentere Jens.
Jens er den ene halvdel og vinmageren i det lille men støt voksende firma. Inspirerende, givende og åbenlyst forelsket i frossen æblesaft med alkohol. Stolt af sit arbejde og ikke uden grund!
Nå.. tilbage står Jens med denne essens af alt det gode i solmodne æbler og forvandler den til unikke delikatesser.
Vi havde en stående invitation fra Jens og havde længe glædet os til at se hans sted, men vi havde ikke fået taget os sammen til at komme der op.
I går lykkederes det, og det var fantastisk inspirerende for os.
Vi startede med en tur rundt på matriklen, hvor Jens har indhyldet sig i spændende frugtbuske, æbletræer og andet godt.
Det er kun en lille del af frugten, der kommer fra gården i det mørke Jylland – langt det meste kommer fra det frodige og frugttunge Fyn, hvor Cold Hand Winery’s anden medejer holder til blandt horder af frugttræer. Her plukkes de mange tons frugt, der skal bruges til denne specielle form for fremstilling.
Efter en rundtur udenfor blev vi lukket ind i de hellige haller – sikke noget vås at skrive.
Uanset hvor stort det vineri bliver, så vil Jens altid anse sine produktionslokaler som en legeplads, og det kan man ikke andet end holde af ham for.
Flot og fuldt af stemning er det.
Vi fik den ene herlige smagsprøve efter den anden, side om side med en lang række egefade hvor guldet lå og tilegnede sig den rette smag, aroma og farve.
Jeg vil ikke fremhæve nogle af de enkelte produkter, jeg vil hellere slå et slag for den intensitet, der går igen i alle de produkter, vi smagte.
Det er fantastisk at holde en stil, hvor hver eneste type drikkevare skiller sig ud med sin egen intense og interessante smag, der både bliver hængende i munden og i bevistheden.
Jens kommer i øvrigt til vores marked i august. Der kan du ved selvsyn og smagsløg synke helt ned i is-vinens lyksaligheder.
Ahhh.. jo – jeg bliver forpokkerme alligevel nødt til at fremhæve Jens’ Malus X Masculine. Det er dæleme et helt igennem genialt produkt! Æblerne sang til guderne. Den skal du prøve!
Du kan læse mere om Cold Hand Winery og de mange spændende frugt- og bær-flasker Jens fremstiller lige HER
Søren Sørøver – skibet er ladet med æbler.. Men man ville foretrække is-vin!
Pingback: Noget om fordelene ved ikke at få løn | Beretninger fra et autentisk landbrug
Søren er helt enig med dig om de ting han laver og den der Masculine er for herlig. Er blevet stor fan:)
Pingback: VinblogVinmenu til Cecilie & Madklubben - Francis Cardenau » Vinblog
Deres produkter er simpelthen helt fantastiske og oser af den kærlighed de har lagt i produktionen. Jeg er forundret over at vi i danmark ikke har flere producenter af Eiswein, for det er et produkt mange danskere ville elske.
Jeg har selv en drøm om at nå ned forbi og se stedet (det er jo kun en smuttur her fra aalborg. Vi må se om det en da kan lade sig gøre.
venligst,
Kim