Cold Hand Winery – besøg hos Jens

a000111

Hvad gør kolde hænder, når man oser af hjertevarme?

Cold Hand Winery hører hjemme på en lille gård mellem Randers og Viborg. Navnet dækker over en speciel type vin, nemlig is-vin.

a00015

Is-vinen er lavet af alt det gode fra æblerne. Mosten bliver frosset lige efter mostningen og tøet langsomt op. Når den tør op, kommer den koncentrerede æblesaft og syre først og kan tappes.

Præcis som da jeg var lille knægt og gik rundt på havnen med en Samba fra Rønbjerg is, og sugede al den grønne velsmagende saft i mig med det resultat, at der kun var en hvid isklump uden smag tilbage på pinden.

b000131

Tilbage står, nå – jeg må hellere lige præsentere Jens.

Jens er den ene halvdel og vinmageren i det lille men støt voksende firma. Inspirerende, givende og åbenlyst forelsket i frossen æblesaft med alkohol. Stolt af sit arbejde og ikke uden grund!

Nå.. tilbage står Jens med denne essens af alt det gode i solmodne æbler og forvandler den til unikke delikatesser.

a0001

Vi havde en stående invitation fra Jens og havde længe glædet os til at se hans sted, men vi havde ikke fået taget os sammen til at komme der op.

I går lykkederes det, og det var fantastisk inspirerende for os.

a00012

Vi startede med en tur rundt på matriklen, hvor Jens har indhyldet sig i spændende frugtbuske, æbletræer og andet godt.

Det er kun en lille del af frugten, der kommer fra gården i det mørke Jylland – langt det meste kommer fra det frodige og frugttunge Fyn, hvor Cold Hand Winery’s anden medejer holder til blandt horder af frugttræer. Her plukkes de mange tons frugt, der skal bruges til denne specielle form for fremstilling.

a00011

Efter en rundtur udenfor blev vi lukket ind i de hellige haller – sikke noget vås at skrive.

Uanset hvor stort det vineri bliver, så vil Jens altid anse sine produktionslokaler som en legeplads, og det kan man ikke andet end holde af ham for.

Flot og fuldt af stemning er det.

a00017

Vi fik den ene herlige smagsprøve efter den anden, side om side med en lang række egefade hvor guldet lå og tilegnede sig den rette smag, aroma og farve.

a00013

Jeg vil ikke fremhæve nogle af de enkelte produkter, jeg vil hellere slå et slag for den intensitet, der går igen i alle de produkter, vi smagte.

Det er fantastisk at holde en stil, hvor hver eneste type drikkevare skiller sig ud med sin egen intense og interessante smag, der både bliver hængende i munden og i bevistheden.

a00014

Jens kommer i øvrigt til vores marked i august. Der kan du ved selvsyn og smagsløg synke helt ned i is-vinens lyksaligheder.

a00019

Ahhh.. jo – jeg bliver forpokkerme alligevel nødt til at fremhæve Jens’ Malus X Masculine. Det er dæleme et helt igennem genialt produkt! Æblerne sang til guderne. Den skal du prøve!

Du kan læse mere om Cold Hand Winery og de mange spændende frugt- og bær-flasker Jens fremstiller lige HER

Søren Sørøver – skibet er ladet med æbler.. Men man ville foretrække is-vin!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Cold Hand Winery – besøg hos Jens

 1. Pingback: Noget om fordelene ved ikke at få løn | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. mortenildal siger:

  Søren er helt enig med dig om de ting han laver og den der Masculine er for herlig. Er blevet stor fan:)

 3. Pingback: VinblogVinmenu til Cecilie & Madklubben - Francis Cardenau » Vinblog

 4. Kim Schulz siger:

  Deres produkter er simpelthen helt fantastiske og oser af den kærlighed de har lagt i produktionen. Jeg er forundret over at vi i danmark ikke har flere producenter af Eiswein, for det er et produkt mange danskere ville elske.
  Jeg har selv en drøm om at nå ned forbi og se stedet (det er jo kun en smuttur her fra aalborg. Vi må se om det en da kan lade sig gøre.

  venligst,
  Kim

Der er lukket for kommentarer.