Madmarked på Brandbygegaard d. 24. og 25. august 2013

a0001

Her på gården elsker vi gode råvarer – vi tilbeder dem nærmest og tilbereder dem. Vi dyrker dem og avler dem. Vi vil også gerne formidle dem. Råvarerne og budskabet om hvordan du kan lave dine egne.

Det gør vi ved at ringe ind til et stort madmarked på gården. I vores kæmpe trælade har vi plads til ca. 40 stande, hvor små avlere, producenter og forarbejdere kan præsentere deres produkter. Det bliver et marked, hvor du kan komme og opleve et univers af råvarer, ulig det du dagligt bliver præsenteret for i de lange kølediske i supermarkederne, der stort set sidder på 99 % af al handel med fødevarer.

a00013

Vi vil give dig en chance for at opdage og opleve produkterne fra de små producenter, og vi vil give producenterne en chance for at blive opdagede.

Men hvorfor købe ind hos producenten overhovedet?

Vi nævner i flæng: Dyrevelfærd, håndværk, struktur, smag, miljø, viden om det du køber, grøntsager der ikke er pumpede med vand, kød der heller ikke er det plus det løse.

a00012

Hvad vil du kunne opleve sådan en markedsweekend på gården?

Når du kommer til marked på gården , har du mulighed for at smage, spørge og røre ved et bredt udvalg af danske råvarer. Der vil være smagsprøver af alt fra kød til drikkevarer, mulighed for at indkøbe alle mulige madvarer og snakke med de små producenter om, hvordan varerne er lavet. Der vil være folk, der kan sætte dig i gang med dit eget hønsehold, eller fortælle hvordan du får en frilandsgris i baghaven.

Og så er der ikke mindst maden. Der vil være mulighed for at købe en dejlig frokost, vin, cider og friskbrygget øl. Der vil være stande med fingermad og åbent i caféen til et lækket stykke hjemmebag og en kop kaffe. Om aftenen vil det hele udvikle sig til en sand folkefest med en alt for billig buffet lavet på lokale råvarer, lokale drikkevarer, musik og stemning. Her spiser producenter og forbrugere side om side.

Vi vil bringe dig tættere på maden og maden tættere på dig.

a00011

Der er lang vej endnu, før den gamle trælade summer af marked og menneskeliv, men vi arbejder på sagen, og lover at du kommer til at få årets markedsoplevelse lige her hos os. Vi er kun lige begyndt at invitere producenter, så er du én, eller kender du én, der ville have gavn af at blive trukket frem i lyset, så giv endelig lyd.

Vel mødt til et fantastisk marked hvor vi åbner gården og vores liv for dig i en weekend. Sæt allerede kryds i kalenderen og hank op i familien. Vi glæder os !

God dag
fra Lone & Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

22 svar til Madmarked på Brandbygegaard d. 24. og 25. august 2013

 1. Pingback: Med kirsebærsten nok til at starte en plantage | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Farmer siger:

  -Og kan iøvrigt også anbefale Allegårdens kyllinger på det varmeste.
  http://www.allegaardenskylling.dk/

 3. Farmer siger:

  Fint initiativ. Det er lige midt i høst, så min deltagelse som gæst er nok udelukket; men jeg ønsker jer et rigtig godt og velbesøgt marked.

 4. Kristine siger:

  Uuuh hvis man kunne planlægge en smuttur fra Sjælland til Jylland… Jeg må arbejde på sagen.

  Og anbefale Allégårdens Kyllinger; ikke økologiske, men glade velpassede kyllinger der lever frit og længe og slagtes på gården. Og som smager af kylling!! Og som leveres til hele Danmark til stor glæde for vores husstand.

 5. lonelandmand siger:

  Kære Luise

  Hvor det glæder os at læse, det du skriver – af hjertet tak !

  Den slags bliver husket – ja det gør.

  Vi ses til august 🙂

  God dag til dig
  fra Søren & Lone

 6. lonelandmand siger:

  Kære Anette

  Mange tak for dine gode ord – dem tager vi til os og gemmer 🙂

  Bliver det en succes, gør vi det igen – og håber du er hjemme til den tid !

  Alt godt herfra
  Søren & Lone

 7. lonelandmand siger:

  Så er der noget at arbejde på her 😉

 8. lonelandmand siger:

  Storartet – vi glæder os til at se dig her 🙂

 9. lonelandmand siger:

  Rart at vide du læser med 🙂

  Tak for et spændende forslag – dem vil vi skrive til. Og så håber vi, du har en friweekend der sidst i august !

 10. lonelandmand siger:

  Kære Laila

  Mange tak for de gode ord !!!

  Skåne lyder nu dejligt.. det vil være stort med et sommerbesøg fra søsterlandet 🙂

  Vi håber på at se Jer – og plastik hører bare ikke hjemme ret mange steder..

  Varme hilsner
  fra Lone

 11. lonelandmand siger:

  Babyer er i den grad velkomne – før man får set sig om, er tiden gået, og de står selv og skal skaffe god og anstændig mad..

  God ventetid 🙂

 12. Ole K. siger:

  Ælsker den slags markeder….super,er noteret!

 13. Anne siger:

  YES!! Det SKAL jeg bare med til. Håber det er ok at medbringe en lille 1-2 mdr baby, som der er noget der tyder på jeg har til den tid 😉
  Jeg ville være virkeligt glad, hvis en god producent af glade, dejlige grise kunne støves op. Generelt bare lokal samvittighedsfuld produktion af dyr.
  Mvh. Anne.

 14. Laila K siger:

  Kære Lone og Søren

  I er fantastiske! Og det er jeres ide i den grad også! Og en længe ønsket og savnet event set med mine øjne. Jeg bor i Skåne, Sverige og bliver gang på gang skuffet over de elendige markeder der kommer igen år efter år. Jeg fatter slet ikke, at de er så besøgte, for de er fuldstændig ens all-around fyldt med alverdens plastiklort fra Asien samt de samme dødsyge sorte t-shirts med flammer og hestehoveder etc. Ud af måske 100 boder, er der max! 5-10 boder som sælger noget “hjemmegjort”. Resten er masseproduceret og uden sjæl.

  Jeg har i årevis savnet et marked, som fra de gode gamle dage, hvor alt var lavet med kærlighed, hæderligt og ærligt. Hvor tingene var “hjemmegjorte” og havde deres egen unikke præg hvad enten det er fødevarer, trævarer eller keramik fx.

  Jeres marked er midt i min ferie. Jeg håber at kunne lokke mand og børn en tur til Jylland, for jeg virkelig gerne være der midt imellem alle jeres boder.

  Fedt initiativ!!!

  Kh

  Laila

 15. Tina S. R. siger:

  Det lyder spændende og hvis jeg ikke skal arbejde kommer jeg gerne…

  Jeg tænker at Nyborggaard kunne være en ide – de sælger friskmalet supergodt mel, gode olier og lidt forskellige andre ting. De ligger i Nøvling, tæt på Herning (og jeg er heldig at bo i nærheden )

  Tak for jeres skønne blog, som jeg nyder dagligt

 16. Kristina siger:

  Juhuuu jeg kommer 🙂

 17. Nøj, jeg glæder mig.
  X’et er sat i kalenderen.

 18. Eva siger:

  Det blir stort, er noteret i kalenderen 🙂

 19. anette hansen siger:

  Hej Lone og Søren
  Tak for forfriskende, morsomme, lune og kloge indlæg og skønne billeder – det er altid en fornøjelse at besøge bloggen!
  Og hvor lyder det dog bare skønt det marked – og hvor er det dog bare irriterende, at det er lige mens, jeg er ude at rejse. Var gerne kommet helt fra Nordsjælland – der byder sig forhåbentlig en anden chance!
  God fornøjelse med forberedelser og marked!
  Mange hilsner
  Anette

 20. Pink Bakings siger:

  Kære Lone og Søren

  Jeg har nu i et par år, med stor glæde, fornøjelse og begejstring fulgt jeres gøren. Er så imponeret over alle jeres fantastiske tiltag og jeres store passion for velfærd, god kvalitet, råvarer etc. Noget som dagligt inspirerer mig og som viser mig vejen frem mod et bedre liv, for mig, dyrene og naturen. Tusind tak for det! Og tusind tak for at give muligheden for at følge jeres færden.

  Jeg vil med spænding se frem til august 🙂
  Mvh Luise

Der er lukket for kommentarer.