Åh, grebet af det gode!

Når man tænker på noget godt, bliver man glad.
Hvis man hver dag skal gøre sig klart, hvad der er godt, husker man på det gode.
Det gode sætter sig i én.
Man bliver grebet.
Du og jeg laver en side her, der hylder det gode.
Efter behov kan du indskrive dagens glæde.

Måske har din kanariefugl lært at flyve udenom vinduet, måske var solopgangen smuk, måske har du afsluttet en omfattende opgave, måske smilede én, du ikke kendte, måske har du gået en dejlig tur ved stranden, måske er dine strømper ens, måske er et storslået fugletræk kommet over dit hoved, måske har du spist et memorabelt stykke chokolade, måske er et af dine gulerodsfrø endt med at blive til en gulerod, måske har du omfavnet et træ, måske skal du have pandekager, måske har du haft det sjovt – alene eller sammen med andre, måske har du forstået omfanget af det uendelige univers, måske vågnede du op med tiltro til dagen.

En god nyhed kan hverken være for stor eller for lille – den fortjener bare at være der.
Succes er succes – man kan ligeså godt tage det personligt.

Og det er så det. I al sin enkelhed.
En side til indskrivning af det gode. Eller læsning af det gode.
Alt efter hvad man føler for.
Det hele handler om, at blive grebet af det gode.

Lad os se, om det kan lade sig gøre – siden er din !

139 svar til Åh, grebet af det gode!

 1. Susanne siger:

  .. En hyldest til alt det gode.. Midt i en coronatid 🙂 . Sidder i min kolonihave, og drømmer mig til det enkle, selvforsynende liv på et nedlagt landbrug/husmandssted, når min mand går på pension. Er igang med årets første forspiringer, med håb og drømme om dejlig vækst og madglæde..
  Tak, Lone, for skønne læsestunder med alle dine dejlige tekster, og ikke mindst opskriften på Sjæleplejende æblekage, der er fast inventar på kaffebordet, her ❤️.

 2. Marianne siger:

  Lone,kan du ikke lægge et link her til din latterfremkaldende beretning om bilturen hjem fra Alsace? Jeg trænger. 😉✌️😆🤓

 3. Inger Rask siger:

  Jeg sidder her i mit lille hus paa praerien og laeser Lone Landmands skriverier. Her har jeg vand i kanalen. Andeparrene er blevet til store familier og mine 2 canada gaase par fik begge gaeslinger udklaekket i de reder jeg har sat op til dem. Coyoterne hyler hver nat og jeg kan ligge i min seng og se nordlys. Jo, der er i sandhed meget at vaere glad for. Tak Lone og Soeren for meget interessante indlaeg. Inger, Calgary.

 4. Grete Kragh siger:

  Har først lige “opdaget” denne dejlige side. Lone og Sørens daglige blog er det første jeg åbner på nettet, og det er min daglige “vitaminpille”😍 TAK FOR DET.
  “When power of love
  overcomes the love of power
  the World will see peace”
  (J. Hendrix)

 5. Karoline Illum F. siger:

  Kære Lone
  Jeg vil gerne være med til at samle på alt det gode – og på smilene.

  Her til morgen kom jeg til at sidde og betragte skråningen, hvor vores dværgegeder går og opdagede, at de smukke digitalis står og svajer om kap med de høje græsser. Og i dag er der virkelig vind, der får det hele til at svaje. Sad og smilede ved synet og stille dukkede et barndomsminde op fra min mormors have, bag mejeriet, på Ærø. Hun havde masser af digitalis, eller fingerbøl som hun kaldte dem. Jeg måtte kigge, men ikke røre for fingerbøl er giftige. Alligevel fik jeg mig sneget hen og set ind i et enkelt fingerbøl, der sad en brombasse. Jeg lukkede kanten af blomsten sammen så den ikke kunne flyve ud, så summede den og baksede for at komme ud. Jeg slap inden den bed fra sig.
  På den anden side af haven lå min bedstefars mejeri. Jeg elskede at snige mig ind på ostelageret og løbe alt det jeg turde ned af de mørke gange, lige indtil skrækken tog mig og jeg måtte vende om og spæne tilbage til døren og lyset. Mejeristen der svang mig over skulderen og satte mig ud i gården; ”smut du hellere over i mejeriudsalget og få dig en snøffel”. Det gjorde jeg så, sød, ganeklæbende barndomsfryd.
  Dejligt at opdage, at gode minder kun er et fingerbøl herfra 🙂

 6. Dorthe siger:

  Jeg bliver simpelt hen nødt til at kommentere din vidunderlige beskrivelse. Tak for et stort smil og følelsen af, at vi finder de varme, skønne øjeblikke i hverdagens øjeblikke – og ofte i oplevelser med natur/dyr. Jeg tror, din kat har et vidunderligt katteliv:-) – jeg kunne nærmest se hende for mig i din beskrivelse:-)

 7. Birthe siger:

  Jeg bor for tiden i en lille lejlighed i Vanløse med min frit fødte landkat. Heldigvis har ejendommen en fælles, vildt voksende have med græs, ukrudt, træer og buske. Og min kat må ud. Hun kradser på hoveddøren, indtil jeg rejser mig. En kork-klods i min hoveddør og en i døren til opgangen, så er hun ude. Jeg er sikker på, hun tror, at gården er hele verden. Hun kan tilbringe timer dernede. Når hun skal hjem, går jeg ud på altanen og laver klik-lyde med munden. Så kommer hun løbende som en glad labrador i pony-galop, springer op ad trappen i opgangen, og kommer ind til mig i stuen. Så kigger hun på mig med det der: “Se, mor, her er jeg. Er jeg ikke dygtig?”. Jeg stryger hendes trefarvede pels, smiler, og siger, hun er min bedste skat.

 8. Lene Kristoffersen siger:

  Så. Idag kan man glæde sig over at vintergækkerne er her. Tak, Lone, for dine skriverier og dit virke i øvrigt. Jeg har lige ‘opdaget’ dig, og hvilken lise for sjælen det er at læse hvad du siger. Det kan måske få én til at løfte blikket fra sin egen suppedas/navle. Glædeligt forår!
  Kærlig hilsen Lene

 9. En lille gråspurv henter nogle solsikkekærner i mit lille fugle-foderhus i haven og flyver ud i verden, jeg følger den så langt øjet kan række… I stedet for at sætte sig i nærheden, fløj den langt ud og af sted, pludselig blev det helt rørende ;o)
  En anden dag, jeg kigger på min krukke foran døren med lyseblå stedmoderblomster og pludselig er farven ekstra stærk og dyb – i lang tid kigger jeg fascineret på blomsten. Dagen efter prøver jeg igen at kigge på blomsten og genkalde oplevelsen, men den ekstra stærke oplevelse er aldrig kommet igen. En ganske særlig oplevelse jeg vil huske længe ;o)

 10. Rie siger:

  Jeg fandt tilfældigt siden her. Nogle skønne billeder og orderne er både kloge og poetiske. Tak for en dejlig oplevelse.
  Jeg kom i tanke om, at det i dag er præcis et år siden min mand fik en blodprop i hjernen. Bare en lille, bitte en, men den var stor nok til at sætte en skræk i livet på os begge to. Heldigvis gik det godt, det må ski da siges at være positivt.
  God søndag aften. Rie

 11. carl-erik siger:

  startede som blomsterbud i 1965 og slutter som sådan i 2015 – folk blir´ så glade – og det gør jeg os – ha en solsortekvidrende morgen og en blomsterrig dag 🙂

 12. Rene´Mikkelsen siger:

  Bliver her på min nattevagt pludselig grebet af det gode.
  Stor tak for Brandbygegaard i Falling sogn, min kones syltede chili, den altid guddommelige sjæleplejende æblekage,den våde grøftekant i syd, hvor morgen duften forleden langsomt trængte dybt ind i en, mens 600.000 stære i morgensolens skarpe lys stod op, og udførte deres sort sol dans for os.
  Tak fordi mændene i Ribe sogn ikke længere brænder hekse af, men ifølge byens vægter nu bare gifter sig med dem.Tak til Mandø for sørøver proteinet i den økologisk skipper øl.

 13. Lone Landmand siger:

  Mange tak for dine ord – de glæder her!

  Vores vinbar er åben lørdag og søndag fra kl. 13 – 16 i sommerhalvåret, og I er meget velkomne 🙂

 14. Fandt tilfældigt din hjemmeside via en anden hjemmeside. Nu har jeg foreløbigt brugt 3 timer på læsning, glæder mig over din positive og optimistiske tilgang til tilværelsen. Du evner at at få dagligdagens små glæder til at være betydelige og vigtige. Skal egentligt have malet træværk på hiuset, så må hellere i gang.
  Endnu engang tak for en dejlig oplevelse. bor desværre i Nordjylland, men vil tænke på jeres sted, hvis vi kommer på de kanter. Har du cafe, der er åbent jævnligt? Eller det kun ved større arrangementer.

 15. Pia Gjødsbøl siger:

  En dejlig oplevelse at læse jeres blog og gode opskrifter. Tak for nogle hyggelige timer i ” jeres” selskab . Hilsen Pia

 16. Pia Dalsgaard siger:

  min datter og jeg fik et skønt grineflip i dag da jeg læster den sidste linie fra søren sørøvers rosenkålsopskrift … Søren Sørøver skyder med rosenkål fra kanonen … eller noget i den stil .. jeg har stadig vand i øjnene mens jeg skriver dette …

 17. Jeg nyder en kop Rooibos Te og glædes over at jeg er faldet over dette lille univers med gode opskrifter, skrivestil og leben. Jeg glædes over at jeg fandt den i tide, så jeg kunne lokke med min mor og komme ned og deltage i jeres arrangement i næste weekend. Vi glæder os meget….
  Osende Onsdagshilsner fra Stinne

 18. Lone Landmand siger:

  Hej Stig

  Mange tak for din ros – spredte glæde her 🙂

  Vi har kun åbent for større aftalte selskaber, kurser m.m. fordi der er så ustyrligt meget arbejde på gården, men vi holder en åben-gård-dag med et stort madmarked d. 24. og 25. august – måske kan I få det til at passe ?

  https://lonelandmand.wordpress.com/2013/04/09/madmarked-pa-brandbygegaard-d-24-og-25-august-2013/

  Gode tanker herfra
  Søren & Lone

 19. Stig Seberg siger:

  Hej Søren og Lone – jeg har lige siddet og nydt jeres video om hyldeblomstsaft. Dejlig mindfuld stemning I har skabt. Tak for det 🙂 Får helt lyst til at tage familien med til jeres Gård. Er der mulighed for rundvisning, hvis vi lige pludselig kommer forbi? kh Stig & Co.

 20. Britt Sejer siger:

  Hej Lone ;o)
  Fik jeres nyhedsmail (som jeg altid ser frem til ) med opskriften på vegetar Lasagne og tænkte, den laver jeg da i dag, som tænkt blev det så udført ;o) I Guder hvor er den en oplevelse, smagfuld og sjælevarmene, Super og delikat. Tak for det
  Mange smagsfulde hilsner
  Britt

 21. Mette siger:

  Kiggede lige på min mands deling af en Osso Buco opskrift – jamen altså… hvad skal jeg sige… jeg klikkede, blev grebet! Dejligt – TAK for at dele!
  Og Charlotte: krøllede valnødder tiltrækker krøllede valnødder – og det er jo godt ;o)

 22. lonelandmand siger:

  Mange tak – det er jeg rigtig glad for !

 23. lonelandmand siger:

  En journalistisk vinkel har teksten fået – det er 20.000 kvadratmeter 🙂

 24. Nils siger:

  …og så synes jeg iøvrigt at du tager nogle utroligt smukke billeder, måske du skulle tage og udgive nogle af dem i en bog?

  Nils

 25. Nils siger:

  Hej Lone, Det er godtnok en stor køkkenhave du har, jeg forstår godt at du bliver nødt til at stå op kl. 0500 om morgenen hvis du skal nå det hele 😉

  http://www.bt.dk/kvinder.bt.dk/her-er-danmarks-kvindelige-bonderoev

  Nils

 26. Emma siger:

  igår var jeg på en uforglemmelig ridetur med min far og søster vi red godt og vel 7 kilometer i det smukkeste landskab med en stor å og fantastisk natur.

 27. Eva siger:

  Var på vandretur igår, 10 km, i øsregnvejr, turen startede med dejlige sandwish og en fortælling om borgen vi startede fra. Halvvejs på turen var der pause, med te/kaffe og dejligt hjemmebag, arr. af en af en venlig sjæl, som havde medbragt to store parasoller og tæpper, og der sad vi 10 – 14 mennesker, og drak skoldhed kaffe mens regnen trommede på parasollerne.. 🙂
  Turen sluttede med en stemningsfuld koncert i Selde Kirke.
  Og det varme bad efter turen varede i mindst – et kvarter – ……… 🙂

 28. Hermann Møller siger:

  Har du været engang i Gerlev Idrætshøjskole (1991/92)

 29. Så skønt at se en lille pige på 3½ på besøg, der for første gang selv plukker en dybrød, moden tomat i drivhuset og sætter tænderne i den – at se hende slentre omkring i det høje græs med tomatsaft og -frø løbende ned ad hagen og med et saligt smil i hele det lille ansigt:-)

 30. Sent i aftes kom vi hjem fra en dejlig 50-års fødselsdag og satte os på terassen i mørket med en stille pilsner mens nattergalene i den nærliggende mose slog sine triller. God afslutning på en god dag. Dagen idag bliver også god tror jeg, – solen skinner fra en næsten skyfri himmel.

 31. Igår aftes sent kom vi hjem fra en dejlig 50-års fødselsdag, satte os og nød en stille pilsner i mørket mens nattergalene slog triller i den nærliggende mose. God afslutning på en dejlig dag. Dagen idag bliver også god tror jeg, – solen skinner fra en næsten skyfri himmel.

 32. Tine Vognsen siger:

  I dag bliver dagen hvor jeg får fjernet resten af ukrudtet på terrassen og luget den sidste halvdel af køkkenhaven, det er noget at glæde sig over – helt indtil jeg kan starte forfra om nogle dage, for her i haven er gift bandlyst – vil man have have, må man klare det med håndkraft, ikke med gift! Så dagen bliver en god dag…

 33. Palle siger:

  Jeg aner ikke hvordan jeg fandt hen til denne hjemmeside… det er uden betydning…. nu…. her er sjæleplejende æblekage… der står så meget mellem linierne… og det står godt og rummeligt… det giver plads til stilhed og væren… der, mellem langbenede æglæggere, generte kalkuner og bukkende vædder… på kanten af den ufyldte sø…
  Kommer min cykel en dag forbi, håber jeg det må være en søndag hvor der er en stump æblekage til mig også (hmmm… jeg bor nu i Hillerød !!!)…
  Tak fra hjertet over at du deler så gavmildt ud…

 34. Det er berigende at være sammen med folk, der har andre interesser og syn på livet end en selv, men det er en lise for sjælen når man kan spendere en hel dag i selskab med en ligesindet nørd.
  Hele dagen har jeg kunnet snakke planter, insekter og fugle uden at bekymre mig om hvornår det bliver for meget og om der er blikke der begynder at flakke.
  Det er fantastisk at kunne give sig hen og give los en hel dag hvor der bare kan nørdes igennem.
  Sådan en dejlig dag har jeg haft idag 🙂

 35. I dag – har lige annonceret min nye hjemmeside – min vinterjakke kan snart finde vej til gemmerne igen – yoga venter i aften – temperaturen da jeg gik ud af døren i morges – frokostpause med tid til at læse blog – jo – der er meget at glædes over 🙂

 36. Anne Jønsson siger:

  Det gode? Det er, at jeg har “opdaget” denne hjemmeside. Tænk – jeg bor i nabolaget, og har ikke før nu, vidst at siden eksisterer. Dejlig – tirsdags-morgen-oplevelse…
  🙂

 37. Eva siger:

  Var til et foredrag forleden, med titlen :
  Det sansende menneske, med Peter A. G. ham i ved,
  med den dejligste morgen i hundrede år…… 🙂
  næste linie i sange er …. og jeg lever 🙂
  Var for mange år siden til et foredrag med Harry Motor….
  han var ligeså livsklog og sagde bl.a.
  nyd livet, alternativet er der ikke meget ved.
  Og det er jo netop det, du hele tiden minder os om Lone..
  at se det store i det små. At nyde livet 🙂
  Og det gjorde vi så forleden, med din karma hasselnøddekage,
  Livet blir ikke det samme efter den oplevelse 🙂 🙂
  Dejlig morgen herfra. Eva

 38. Britt Sejer siger:

  Ja Hans
  Jeg er helt enig, en glæde, succes, ja oplevelse MÅ bare deles OG så bliver det en størrelse, der fylder og fordeles både i en selv og omkring os alle.
  Lad os deles om de gode, inspirerende, spændende, krydrede og solrigt varmede ingredienser i vore tilværelse.
  ;o) Britt

 39. En succés er jo ikke en rigtig succés, hvis man ikke har nogen at dele den med. Det bliver kedeligt i længden, hvis man kun får de skulderklap, men giver sig selv. Og vi har alle fortjent glæden i sjælen. Den kommer indefra, men initieres ofte af dejlige mennesker, der deler deres glæde med andre.
  Tak fra Hans

 40. akaCie siger:

  Tak Lone for denne Pillow Book…(jeg har een på min blog – men dejligt at du formår og kan formidle ideen ;D
  Jeg har købt mig en æbleskivepande og vil nu idag øve mig at bage efter Moster Solveigs opskrift til perfektion udi kunsten, så jeg kan glæde min mand og genopfriske hans lykkelige barndomsminder på ‘Moster Solveig og onkel Mortens gård’

 41. Nils Wilmann siger:

  Hej lone,

  jeg har lige siddet og læst din indledning “Grebet af det gode!”, og jeg bliver sgu helt rørt af at læse noget så positivt, 1000 tak for det.

  Det bedste der er hændt for mig i dag, er at jeg faldt over denne side, den har virkelig løftet mit humør, du har en dejlig måde at skrive på.
  Egentlig søgte jeg blot på Google efter en opskrift på brombærsyltetøj, fordi jeg lige kom i tanker om at der ligger en pose hjemme i fryseren, og så kom jeg ind på din side, tak til Google.

  Jeg vil gemme din side, og bruge den fremover, når jeg trænger til et frisk pust.

  mvh

  Nils

 42. Britt Sejer siger:

  Hej

  Ihh hvor er det dejligt at læse dit indlæg ;o)
  Ja livet handler om (for mig) om at finde de glæder, som varmer i min sjæl og giver et skub i den positive retning.
  Og ja det kan være efterårets sidste smukke rose – af min ynglings, at fine flere skorzonerødder i køkkenhaven, som jeg havde overset og fluks gravede op igår og puttede i mit kartoffelfad, Uhmm det var lækkert, alle de små gaver, der giver det STORE GODE I DET STORE HELE.

  Det er så uhyggeligt nemt at dykke ned og se på meningsløsheden i sin mørke udstrækning.

  At sige “trække sig mentalt” op ved hårene kræver en del,
  MEN giver så megen glæde i tilgift.
  så indlæg af den slags nyder jeg altid, og jeg tænker : Jamen det nytter sgu ;o)
  OM IKKE ANDET SÅ FOR MIG/DIG – ALLE JER ANDRE.

  Tak for dig og dine tanker.

  Og til skønne Lone : en hilsen herfra af de store ;o)
  Jeg faldt over din website ved et tilfælde, og hvilket tilfælde, det er faktisk dine positive skriblerier, formuleringer og lækre opskrifter (som efterhånden er afprøvet med super resultat)
  som gør at jeg hænger ved og hver dag liger tager et look på mailen for at få dit sidste nye indlæg.
  tak til dig

  Britt Sejer

 43. Majken Hansen siger:

  Lige en notits.. så at en af jer skrev, at hun er glad for, at der eksisterer en blog som denne. Og det kan jeg i den grad sætte mig ind, da det er så let – i hverdagen – at blive forfalden til at fokusere på det negative.
  Derfor er jeg på Facebook medlem af en gruppe, der hedder “taknemmelighed og intentioner”. Det eneste man skal derinde, er at skrive hvad man er taknemmelig for. Intet er dumt eller bliver bagataliseret.
  I kan finde mig under Majken Hansen derinde, hvis I vil med 🙂

 44. Majken Hansen siger:

  “Det gode” eller glæden er meget individuel.

  Jeg finder glæden, hvorend jeg går – hvis jeg vel at mærke vil det. Jeg finder den i konstruktive venskaber, i samvær med min familie. Jeg finder den, når jeg jeg ser en solnedgang. Finder den, når månen sender sit sølvskær hen over nattehimmelen. Jeg finder den, når den første sne daler, og når den første vintergæk vidner forårets kommen.
  Jeg finder den i mig selv, hver gang jeg beviser, at jeg kan magte mere, end jeg tror. Da vokser mit selvværd.. hvilket gør, at jeg får tillid til mig selv. Og det i sig selv gør, at jeg får lettere og lettere ved at mærke glæden – eller rettere: tillade mig at mærke den!!

 45. sally ann siger:

  nå ja ikke at forglemme de altid herlige ….mine….kortbenede gule hønsekugler, de vilde fugle hvor hørkugler er hængt op, og ikke mindst alle vores hunde, der ligger og fiser husleje af i sofaer og op ad muren til ovnen ahhhhhhhhh…
  sikke et hundeliv ;O)

 46. sally ann siger:

  NU er det blevet så koldt at solvarmeanlægget er gået i vinterhi og vi er begyndt at fyre i vores masseovns komfur i køkkenet, herligt at høre jernet knitre ved opvarmning og dufte træet der brænder når mere skal fyldes i….
  Årets 1. gryderet snurrer lystigt på komfurpladen mens “grisen” inde under pladen sørger for varmt vand til aftenens bad, helt uden EL…Tænk en herlig fornemmelse at være selvforsynet både med varme, varmt vand og madlavning….og alle de gode råvarer vi også selv har fremdyrket og som ligger i viktualierummet og venter på at gøre gavn i vores kommende vinterkroppe.
  Gederne og de små heste har også fået en fest, bunker af lækker ny halm er spredt i deres løsdrift, som de skiftevis ruller i og spiser lidt af ;O)))) jo det bliver en god vinter.

 47. Helle siger:

  I morges fik jeg kærlige pandekager, bagt af min 18 årige datter. Skøn hjemmelavet, enkel og hurtig opskrift. 1 æg, 1 dl. vand, 1 dl. mælk, piskes godt og tilsættes en halv moset banan, 1 spsk. olie og noget kardemomme. Der bliver 3 pandekager som serveres dækket af fintsnittet frugt, vi fik æble, pære og banan på og der drysses med lidt kanel/rørsukker blanding. Det er bare en morgenfavorit og gør at dagen starter helt perfekt, med en hyggelig mor/datter-stund. Dertil et glas varm hyldeblomst saft med masser af ingefær. Livet kan været så smukt og enkelt. 🙂

 48. Britt Sejer siger:

  Hej
  Jeg har haft SÅ meget glæde af dine opskrifter og ikke mindst dine positive comments til ethvert billede og opskrifter.

  I min optik har du en eminent evne til at sætte ord, som rammer lige derind hvor det varmer.
  Dejligt at jeg har fundet din hjemmeside, den læser jeg tit på og bliver glad i maven.

  Solskin og god energi
  Britt

 49. Carina fra Sønderjylland siger:

  Ved slet ikke hvor jeg skal starte… – er startet på den allerdejligste arbejdsplads som veterinærsygeplejerske elev i en alder af kun 39 år, – har den skønneste familie, som bakker mig op og er en kilde til evig glæde og varme, -nyder mit lille stykke af himlen når jeg er hjemme på mit eget lille hobbylandbrug og så fik jeg et stykke af Lone’s kanel-æblekage til kaffen i weekenden, hvor vi var til fødselsdag hos min søster langt væk… Idag fik jeg også linket til denne side og opskriften og nu vil jeg træne trailerlæsning med mine heste før jeg tager fat på rengøringen herhjemme… i solskinsvejr!!! Og hvem ved, måske når jeg også at bage kagen selv :o)
  LIVET ER SKØNT, husk at gøre det du ønsker , vis at du elsker, bid et stort mærke i det positive og nyd hver dag, så bliver det hele dobbelt så skønt!!! God dag til alle…

 50. Erika siger:

  Det gode er varme uldsokker på en grå hverdag, hvor verden ser ud til at gå videre, selvom jeg ikke selv spiller den helt vildt aktive rolle…

 51. Anne siger:

  Da jeg puttede min datter på knap 12 år, sadge hun tak mor for en dejlig dag, det var især sjovt at lege kronegemme i haven. Dejligt de stadig vil lege 🙂

 52. Astrid siger:

  Gæsterne er taget hjem, og man sidder lige og lader hvilen falde på sig. Og tænker over, hvilken rigdom af egen avl, der blev hentet til middagen: Lammekølle, nye kartofler, broccoli, grønkål, salatløg, skalotteløg, persille, dild, rosmarin, koriander, timian, 2 slags salvie, basilikum, merian og mynte. Der havde såmænd også været mulighed for at supplere middagen med jordbær, solbær, 5 forskellige slags salat, de første tomater, 2 slags agurker, peberfrugter, ærter, sukkerærter, kålrabi, rødløg, zitauerløg og purløg, men de herligheder må vente, til appetitten er kommet tilbage 🙂

 53. Anna siger:

  At få smukke purpurfarvede pæoner til fødselsdagen – de fylder hele lejligheden med deres enestående duft, så elegant, næsten som parfume 🙂

 54. Marianne Sørensen siger:

  Onsdag eftermiddag kl. 16.45. Vi (mig, Anna 5 år, Jakob 2 år) er lige kommet hjem fra arbejde, børnehave, dagpleje. Onsdag kommer naboens pige kl. 16.50 og ser efter børnene, mens jeg tager til staden for at motionere. Anna proklamerer, at hun vil lære at cykle uden støttehjul denne onsdag. Jeg får straks svedetur. Jeg er jo på vej videre, hvordan skal jeg kunne nå at lære hende at cykle på 5 minutter, når jeg også lige skal have pakket træningstøjet og smurt en leverpostejmad til den evigt sultne Jakob. Okay hører jeg mig selv sige. Så sæt dig op, jeg skal nok holde ved. Anna sætter sig op, og så cykler hun derudad. Hvorfor bruge lang tid på noget så nemt som at lære at cykle uden støttehjul. Stolt, varm og glad drog jeg til staden for at cykle en time i et lukket lokale fyldt med cykler med støtteben.

 55. lonelandmand siger:

  Tænk at en opskrift kan komme længere ud i verden end jeg.. og dog… jeg kommer sjældent langt fra matriklen 🙂

  Jan Marco Christiansen says:
  1. april 2011 kl. 20:34 (Rediger)
  Din opskrift er kommet helt til Mexico. Jeg er ved, at åbne min danske restaurant og med din opskrift! så kan det ikke blive mere dansk!!!

  Varme hilsner!!!

 56. lonelandmand siger:

  Har lige frydet mig over en samling historier fra den virkelige verden :

  http://johsthomsen.wordpress.com/2011/03/05/h%c3%b8ns-det-rene-pip/

 57. Anna siger:

  Havde min anden ballettime i går – jeg er hvad kaldes “adult beginner” – og da undervisningen er mixed levels er det en stor udfordring, men det giver en desto større følelse af glæde når jeg klarer en position.. jeg forlad timen med en stor smil og glæde!

 58. Lone siger:

  Jeg har mødt så mange søde hjælpsomme mennesker de sidste par dage.
  Heldige mig 🙂

 59. Nina siger:

  Min barsel starter i dag!
  Jeg kan, selv med en særdeles veludviklet god forestillingsevne, ikke forestille mig noget mere fantastisk – så mange gode projekter venter forude, sammen med forventningens glæde til vores lille nye.
  Dette er bedre end både juleaften OG nybagte morgenboller…. og det siger ikke så lidt! Glædelig 2. forårsdag til Jer alle.

 60. Conny siger:

  Fik en stor kasse lækkert uldgarn i går – og bagte peanutbrød. Begge dele er dejlige 🙂

 61. birthemor siger:

  I dag er det onsdag, og så kommer min datter Iliana med rå mœlk og grøntsager fra vor lokale Cedar Mountain Farm and CSA . Vi får lokalt dyrkede grøntsager, frugt og – mœlk, som har al fløden med. Vi betaler vort inskud tidligt på foråret, så har de penge til frø etc. og vi kan bare hente vore varer hver onsdag. Så det er blevet en tradition i de sidste 5-6 år, så laver jeg en god middag, og Iliana har sin computer med hvor hun i ugens løb har recorded film fra Danmark, England, eller andre lande. For det meste er det faglige/som landbrug i England, Africa, politiske men også Julekalenderen og dronningens nytårs tale fik vi igennem. Men Lykken er at vi hver uge har en hyggelig dag/aften sammen og med min ven Carl. Vi spiller lidt kort, strikker, filter, og laver smykker. Må I alle have mange gode stunder med familie og venner, fra en glad birthemor

 62. Tine på østfyn siger:

  I dag er det godt, at der findes en blog som denne.
  Er træt og har for mange åbne filer i mit hoved. Bloggen minder mig om, hvad der er vigtigt her i livet,

 63. Lone siger:

  Jeg elsker blæsevejr som idag.

 64. lonelandmand siger:

  Hyacinter hjælper på meget 🙂

 65. Lone siger:

  Hvide hyacinter i vindueskarmen forstærker det spæde forårslys, det gør godt.

 66. Marina siger:

  Pause. Ristede boller og tossede eksperimenter med en ny slags hellige tre konger lys. Sønnen og hans venner trimler næsten af overrasket ekstase da de slår gnister ud over spisebordets kaotiske landskab.

 67. Tine siger:

  tja, der er bl.a. sket det at jeg har fået et link til din hjemmeside. Dejligt hjertevarmende at finde fællesskab med andre, der spreder god energi og husker os på det der gør livet rigere, -og så er dine opskrifter himmelske! Jeg sidder her i en solstråle og skriver, mens ungerne larmer og siger tossede ting hen over hovedet på mig, og har svært ved at samle sig om deres lektier. Findes der noget bedre?

 68. Charlotte siger:

  Har taget hul på 2011 .. er så spændt :o)
  365 nye ubrugte dage, som jeg ikke aner hvad bringer —- skønt.

 69. lonelandmand siger:

  Har fået oliefyret til at køre igen. Tror ikke der findes nogen smukkere lyd lige nu.

 70. Anne-Mette siger:

  Fantastisk smuk dag… man blir virkelig grebet af en god stemning efter en tur i den smukke natur (undskyld til de som pga vejret har problemer… men hér er det lige tilpas 🙂 ) Dagen bliver kun bedre af at Manden idag starter ferie og De tre Bukkebruse også har ferie… NU er vi klar til en skøn jul. Glædelig jul til alle som læser med 🙂 🙂

 71. lonelandmand siger:

  Kære Dinne og Bent

  Vi er helt vildt glade for, I vil komme her – vi griber det gode i den juleaften 🙂

  Og jeg lover at gøre mig umage med maden..

  Knus fra Lone

 72. “Når man tænker på noget godt, bliver man glad”:
  Ja præcis – vi tænker fx på, hvem vi skal holde juleaften med 🙂 og det gør os bestemt meget meget glade. Kærlig hilsen og rigtig god dag fra Bent og Dinne.

 73. Anna siger:

  Fik en stor smil fra min søsters baby-pige da jeg holdt hende, og det gjorte mig helt varmt og lykkelig indeni 🙂

 74. Anna siger:

  kære Tine, må jeg spørge om du kunne lide opskriften/kagen? 🙂

 75. Ulla i det Sydøstjyske siger:

  Så har vejrguderne igen drysset tunge, hvide flager i et tykt lag over alt. Smukt!

 76. Charlotte siger:

  Har besluttet at næste jul vil jeg være nisse, ikke drille nisse, men en lille rund og madglad nisse …. og så vil jeg hjertens gerne bo i Lones cafekøkken 🙂

 77. lonelandmand siger:

  Har danset mig igennem dagens kagebagning

 78. Ulla i det Sydøstjyske siger:

  Faldt i staver ved foderhuset ved synet af et rimklædt spindelvæv – skønhed!

 79. Anne-Mette siger:

  Smuk, smuk morgen. Var helt betaget da jeg gik dagens første tur med hunden. ALT dækket af tyk rimfrost, morgenen stadig halvdunkel og da vi var tilbage i byen; små lys rundt omkring i træerne – ikke grønne, røde, blå eller blinkende, men små fine lys som klædte rimfrosten. GOD start på dagen….

 80. Karen siger:

  Sidder med en god fornemmelse efter kaffedrikning og plumkagespisning med en veninde. Hun fik et stykke plumkage med hjem, så hun også kan drikke kaffe og spise plumkage med en hun har kær. Plumkagen var skåret i smukke hapsere, der indbød til at lade sig spise……………….og det smarte var at størrelsen passede til venindesnak.

  KH fra Karen

 81. lonelandmand siger:

  Det er en frost- og stjerneklar nat. Færdig med at bage rugbrød til i morgen. Har lige sat risengrøden på køl i viktualierummet. Sneen er så sprød, at den knitrer, og svanerne taler sammen ude i bugten. Hele natten.

 82. lonelandmand siger:

  Så dufter der af kanel i hele hytten 🙂

 83. lonelandmand siger:

  Øh hmmm – ikke min stærkeste side – foretrækker chokoladetrøfler til hver en tid, og det går unægteligt ud over alsidigheden. Måske kan du bruge én af dagens juleopskrifter ?

  Meeeeen hvor det lyder hyggeligt. Og godt !!!

 84. Lone Buchardt siger:

  er lige blevet inviteret til den årlige konfekt-dag med fantastiske kvinder som forstår sig på juleknas, marcipan og fancy kreationer…………..uhhmmm glæder mig til dagen og til den efterfølgende produktion som er så perfekt som gaver 😉

  Men Lone – har du ingen fyldte chokolader eller juleknas godte-opskrifter du vil af med (har netop søgt forgæves). Jeg nægter at tror du ikke laver julekonfekt…?
  Lone Buchardt

 85. lonelandmand siger:

  Har nu forbindelse til offentlig vej.
  Hvem vil ikke gerne have forbindelse til omverdenen

 86. lonelandmand siger:

  Bager pandekager. Pandekager er beroligende og sætter tiden i stå 🙂

 87. Tine siger:

  Jeg har min hypofyse. Og den virker. Der findes mennesker, der må leve uden – eller uden andre vitale dele. Jeg er glad for min hypofyse idag!

 88. lonelandmand siger:

  Har varme på brændeovnen og kolde tæer – så kan man mærke, man er her

 89. Eva siger:

  Det sneer!!! – Bare at se snefnug dale langsomt ned – det er lykken for mig,
  jeg får en trang til at hygge og bage og tænde op i brændeovnen og spille brætspil og drikke rødvin og kysse… Ok ikke alt på samme tid – men gerne i kombination!

 90. Charlotte siger:

  Har spist nøddekage (Lones opskrift fra idag) med halvt lukket øjne og lyd … ren zen

 91. Ruth Schelde Jensen siger:

  Naturen er så fyldt af glæder og gaver, selv her hvor det nærmer sig vinter. Søndagen er gået med, at julepynte lidt op uden for huset. Mos, grene,bark,kogler og ideer hugget fra dem der kan det med at få ingeting til at lige en million. Så december med lys,flere smil, og venlighed når vi står i kø hos Netto kan bare komme. Jeg glæder mig til at hygge om familien i hele december måned.

 92. Charlotte siger:

  Sad helt stille i et kvarter, inden jeg kørte på arbejdet. Sad lige der på bænken og mærkede solen på mit ansigt, mens jeg bare trak vejret dybt … åh så dejlig en kick start på dagen :o) Det bliver en god dag, INTET kan vælte mig.

 93. Tine siger:

  Tænk, at nogen har gidet sidde i Wien og oversætte en opskrift til mig 😀
  Og tænk, at kagen lige nu er på vej i ovnen og skal spises til aftenkaffen. Efter Joe Cocker-suppen, som allerede sender sin legendariske duft ud i hele huset. Og rødbedebrødet… Og manden der arbejder på ombygningen og dufter af mand og træ og tryghed. Trætte hunden foran brændeovnen. Og søde sjove unger.
  Hvor meget mere lykke kan en almindelig 40-årig egentlig tåle?

 94. Charlotte siger:

  Åh Tine 🙂 en klog veninde og god løsning …
  Jeg ville også være en glad mår, hvis jeg lige var sluppet ud af fælden og fået en chance til … tror det bliver en vegetarmår fremover :o)

 95. lonelandmand siger:

  Solen skinner. Og lige nu er det nok.

 96. Tine siger:

  I morges gik måren i fælden. Efter at have stjålet både ællinger og æg i flere måneder.
  Der sad den. Plaskvåd. Trist.
  Manden sagde; Ring til jægeren nede af vejen og få den skudt!

  Jeg ringede til veninden, som også er jæger.

  Hun sagde; Den kan vel ikke gøre for, at den er en mår. Kør den da ud i skoven og sæt den af, så har den da en chance. Jeg kan ikke lide at skyde dyr, der sidder forsvarsløse i en lille kasse bare fordi, de har fulgt deres natur!

  Måren grinede opløftet, da den så skoven fra fælden i bagagerummet. Dens numse så lykkelig ud, da den løb ind i skoven.
  Og jeg.. jeg følte en lille smule lykked ved både at have løst mit problem i andegården og ladet liv leve!

 97. Charlotte siger:

  Besluttede mens jeg lå under den varme dyne, at i dag er endnu en dejlig dag.
  Så det lykkedes mig faktisk at nyde den friske regn i ansigtet, da jeg gik med hunden.
  Go’ dag til dig og dine 🙂

 98. Tine siger:

  Bredt grinende moskusand på vandretur i haven med logrende hale.

 99. Ruth Schelde Jensen siger:

  Jeg har gennem mit arbejde oplevet naturen på en helt ny måde i dag. Træning i naturen, hoppe rundt( blive som børn igen ) i et tyk tæppe af mos med naturlige forhindringer – ja ens krop vågner op og siger , hvad sker der lige her. Forhindringsbaner blev lavet af alt det der bare ligger der og “siger” brug mig. balance,styrke,udholdenhed,frisk luft og glade smil. Det kalder jeg træning med mening, så nu skal vi have afprøvet det i det virkelige liv, det bliver fedt.

 100. Ruth Schelde Jensen siger:

  Med vesterhavet som baggrund, luften,lyden og en varmende sol på en november søndag, ja så vandre jeg glad ind i Thy’s skønne natur. Får mos under neglene, finder skønne grene med lav på. Vi samler og nyder samværet i den stille skov, og jeg tænker på den kommende december, hvor jeg igen kan få lov, at udfolde mig kreativt med noget af alt det naturen giver os. Det blev en søndag med sindsro.

 101. Marina siger:

  Å hvor fint, næsten som at være inde i en regnbue eller et fepalads.

 102. lonelandmand siger:

  Den smukkeste morgen – tusinder og atter tusinder dråber der spejler og reflekterer solens stråler i alle retninger – har våde knæ af at ligge i græsset og kigge gennem det hele.

 103. Marina siger:

  Min datters hånd i mørket. Glimtende guld på åen og en grøn regnbue i spænd over vores nye verden.

 104. Charlotte siger:

  Bagte boller, spiste halvdelen selv, med koldt smør 🙂
  Nu kan jeg huske hvordan det var, at være gravid … ren win win situation

 105. Charlotte siger:

  Klæbehjerne…. godt gået…. smiler varmt 🙂

 106. lonelandmand siger:

  Skrev en alenlang indkøbsseddel til madlavningskurset i morgen. Tog mig sammen og kørte til byen for at købe ind her til aften. Glemte sedlen. Fik det hele med hjem alligevel. Næsten.

 107. Charlotte siger:

  Du er min helt ….
  Har lige læst at Hvidovre brandvæsen også har reddet en due idag.
  Nu ved jeg hvorfor Danmark er så dejligt et land 🙂

 108. Charlotte siger:

  Kom hurtig ud af døren, men tjekket synes jeg 🙂 til jeg stod i byen og opdagede at jeg havde 2 forskellige gummistøvler på… men hey, de var begge tætte … liver er herligt.

 109. lonelandmand siger:

  Har lige reddet en due ! Fred på jord.

 110. Charlotte siger:

  Jeg er sikker på, at min gule badeand blinkede til mig, her til morgen 🙂
  Uh det bliver en god dag …

 111. lonelandmand siger:

  Se – det er den positive indstilling – i stedet for at undre sig over hvorfor det ikke virker på resten af flokken..

 112. Charlotte siger:

  Super… så er det bare jeg tænker…. er det mon, frisørbesøget, stand-up underholdningen eller terapeuten der virkede på lige den høne ????
  Ja nogle svar fortaber sig og sådan skal det nok også bare være 🙂

 113. lonelandmand siger:

  Har fundet et æg hos hønsene !!!

 114. Charlotte siger:

  Min datter har sovet hos kæresten et par nætter, her til morgen mødtes vi så jeg lige kunne nå at “bide” i hende og køre hende til studiet 🙂
  Skøn start på dagen

 115. Lone siger:

  Min nye hue er færdigstrikket – vinter kom an!

 116. lonelandmand siger:

  På vej til sen fodboldtræning her i aften, så yngste søn og jeg en ugle sidde på en pæl ved vejen. Vi var nødt til at vende om og køre tilbage for at være sikre. Aldrig før har jeg på få meters afstand kigget lige ind i to ugleøjne.

 117. Ruth Schelde Jensen siger:

  Blev grebet af det gode, da jeg fredag igen fik vores lille barnebarn Hjalte i armene. Der var sket så meget på 4 uger, griber nu efter alting, men det med at slippe er nu stadig lidt svært. Fantastisk bare at have ham hos sig, så nær så nær, kys og kram og dejlige smil. Dejlig at opleve forældre der tager rollen så fornuftig, med vigtigheden i at give ro og tryghed og masser af kærlighed. Det er 1000 gange mere vær end alt det fine tøj og mængler af ubrugt legetøj. Uh nu vil nogle nok syntes jeg lyder gammel.

 118. Lone siger:

  Har nydt synet af rønnebærtræ udenfor vinduet idag og lyden af regn og blæst.

 119. lonelandmand siger:

  Har spist en nybagt hindbærsnitte i dag. Den mindede mig om min mormor. Min mormor bagte aldrig hindbærsnitter. Men det er ligemeget, hvor mindet kom fra. Det vigtige er, at det kom.

 120. Lone siger:

  Så gjorde du det – startede en verdensomspændende bevægelse; det er jeg glad for.
  Grebet af det gode:
  Et smil fra en 18-årig, der denne sommer har mistet både sin far og morbror. Smilet gjorde glad.

 121. lonelandmand siger:

  Det kan jeg godt forstå !

  Schweizisk chokolade kan absolut henføres til livets godhed – det lyder godt, hvis Anna vil bringe.

  Jeg håber, I får en dejlig uge sammen 🙂

 122. Er grebet af den dejlige tanke om et specielt besøg om ca. 12 timer 🙂
  Forresten, jeg kan jo måske få Anna til at bringe noget schweizisk chokolade med hjem til dig? Hvis man kunne forestille sig, det ville få dig til at blive grebet af det gode ? 😛

 123. lonelandmand siger:

  Lige nu er den smukke måne på vej op – fed, fuld og bleggul.
  Jeg tror, jeg bliver oppe hele natten for ikke at gå glip af noget.

 124. Charlotte siger:

  Jeg har husket at kysse mine kollegaer idag… åh som jeg er heldige med dem 🙂

 125. Ulla i det Sydøstjyske siger:

  Gåtur med hund og paraply i regn og sydvestenvind… er slet ikke det værste, når efterårets farver og hundens begejstring følger med!

 126. Anna siger:

  Da jeg åbnede gardinerne i morges, var himlen blå og gule blader dansede i den strålende sol – efter en uge med gråvejr. En dejlig måde at vågne op 🙂

 127. mor- til-to siger:

  Undgik med nød og næppe et rådyr på vejen til arbejde idag; Taknemmeligheden sidder i mig endnu – det samme gør chokket – lidt

 128. Fra Nordgrunden siger:

  Lavede en græskar mand i dag – eller kvinde… Satte lys i den her til aften. Dens stråler af lyset og smilet er stort 🙂

 129. lonelandmand siger:

  I dag har jeg mødt en grand danois – og vi kunne godt lide hinanden. Dens pote var større end min hånd.

 130. Karen Engell Dalsgaard siger:

  På gåturen i det disede morgenvejr løb vores altid glade springerspaniel i forvejen med logrende – ikke bare logrende hale men med hele kroppen logrende – for at komme først op til æbletræet på marken, hvor den udsøgte sig et kun halvråddent æble, som den med et kæmpe grin og strålende øjne gnaskede i sig. Nedenfor stod skoven rød og gul, og vi delte et lille øjeblik af absolut lykke.

 131. Charlotte siger:

  Åh hvilken morgen, jeg var så frisk at jeg kunne se farver med det samme …
  og så stille, så jeg kunne høre en loppe gø 🙂
  Flere af den slags morgener … TAK

 132. mor- til-to siger:

  jeg kan en sang hvori der bl.a. står;
  Lad mig blive ved det nære,
  ved det sande og det ægte.
  Det er hér jeg helst vil være.
  Giv mig lov at blive her.

  Dén bliver jeg mindet om hver gang jeg læser med på din blog Lone. Det nære er jo kilde til så meget godt – når blot vi husker at påskønne netop dét.

  Som mor til 2 mindre børn og én mere på vej lige om lidt er der meget at glædes over! men også risiko for at knus, kram og glade stemmer mister fokus i forhold daglige gøremål, ulvetime og bækkensmerter. Jeg vil nu øve mig i dette; blive grebet af det gode. Tak for påmindelsen.

 133. lonelandmand siger:

  Var i drivhuset i dag – for at suge sol og varme. Det virkede. Som den første forårsdag.

 134. Ruth Schelde Jensen siger:

  Grebet af det gode, det skal være overskriften på alle kommende dage. jeg blev grebet at den opskrift du sende ud i går, jeg er lige kommet fra arbejde og tænkte der skal bages. Som sagt så gjort, i skrivende stund prøve smager jeg, resten skal med til maling i aften, så mine male venner også kan få den gode smags oplevelse. må positiv tænkning være med til at klare det svære i livet. Ruth Schelde

 135. Har lige set en lille nyfødt bare 8 dage gammel – glædede mig over den lille families lykkelige øjne. Følte mig lidt gammel, men pyt jeg har jo haft 35 år med min “nyfødte”.

 136. Lene siger:

  Er det så meningen at vi skriver løs om det som glæder os i hverdagen?
  Godt så, – normalt er der altid nogen hjemme her i huset, men jeg har fået 2 timer helt alene hjemme idag, slappe af, ingen som snakker, kun mig hjemme, fred og ro og stilhed…det har været rart.

 137. Charlotte siger:

  Fantastisk så hurtigt du rykker på den verdensomspændende bevægelser “Grebet af det gode ” jeg hylder den hip hip og glædes helt ned i storetåen over at jeg nu dagligt huskes på, at tænke det god i hverdagen og i de små ting, som der bare er, lige der foran os…
  Jeg glædes dagligt over Lone’s skrevne ord, det fremkalder ALTID et smil og jeg bliver så glad i låget over at opdage, at der er andre end mig der tænker “krøllet” l…. (det er possitiv Lone og en gave for os der kan 🙂 )
  God dag derude og husk at løfte blikket op fra hvor du går…

 138. Kaja siger:

  Det var en god ide, den side glæder jeg mig til at læse. Det er bare om at se de positive ting i hverdagen. Det behøver ikke at være noget stort.

 139. Pingback: Grebet af det gode | Beretninger fra et autentisk landbrug

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.