De seneste dage har Sørøveren og jeg slået vores upressede folder i Alsace.
Mest omkring nogle få landsbyer midt på vinruten.
Faktisk har vi smagt mere vin end flyttet os rundt.
Både store og mindre vinproducenter er besøgt.
Udover selve vinsmagningerne er det en væsentlig oplevelse at være i vinkældre og opleve hvilke rum, huse og omgivelser, som virker bedst at opholde sig i.
Hvor stemning findes, og man trives umiddelbart.
I et forholdsvis nyt vinland som Danmark er vi bagud med det meste – med traditioner, gammelt udstyr, håndværk og fade til gæring.
Den slags fade en nyere vinmager kun kan drømme om.
Turen har fulgt vandet, fordi liv følger vandet.
Nogen interesserer sig også en del for fisk.
I området her er der en del storke, men selvom det sikkert er forventeligt, at de dukker op og indtager rederne i foråret, er der en smuk begejstring for de store fugles valg af bolig øverst på byernes tårne.
Taknemmelighed måske, fordi den slags ikke kan købes, besluttes eller tvinges igennem – man kan bare gøre sig umage med vådområder og frøer og håbe.
Noget andet iøjnefaldende er, at alle hilser. Alle der hører til i byerne i hvert fald.
Ønsker om en god morgen, en god aften eller en god søndag udveksles imellem de gående på fortorvene.
Det er ikke en anstrengende iscenesættelse – det er bare en anerkendelse af et forbipasserende menneskes eksistens fremfor ignorance. Ganske enkelt.
Og det virker faktisk.
På tvivlsomt fransk er det lykkedes at bestille mad og drikkevarer. Det med maden har været vanskeliggjort lidt af, at der ikke skulle være kød i.
Ikke for at være vanskelige, men fordi Søren Sørøver for øjeblikket kun spiser kød fra dyr, han selv har ombragt, og fordi jeg slet ikke spiser dyr.
I området med Choucroute Garnie Alsacienne – op til 8 typer kød på kål, mest kød – og andre forholdsvis dyreholdige retter, er der ikke mange vegetarmenuer at vælge imellem.
Præcis som hjemme.
Men her er flinke og imødekommende mennesker – som hjemme, der gerne vil bikse en grøn salat, risotto eller grøntsager i udvalg sammen, så vi er fodret godt af.
Ovenikøbet i passende flamboyante omgivelser, som står bemærkelsesværdigt til vores striktrøjer.
Mindre kan heller ikke gøre det
Lone
Ja der er meget dejligt i Alsace, som slet ikke ligger særligt langt herfra. Og fugle, de har så mange, man næsten ikke ser ret mange steder længere, ihvertfald ikke i de tal, de har der. Ærgerligt I er lidt for tidligt på den tll aspargesene, som man kan få i alle mulige og umulige varianter med og uden kød : -)
Åh, hv :)or jeg kender problemet med at få vegetarmad, når man er “ude”