En radioudsendelse til dig – Radio24syv

DSC_6511-0010001

Måske husker du, at Radio24syv for nogen tid siden inviterede til at deltage i en udsendelse.

Den blev optaget i forårskulden på Kalø Økologiske Landbrugsskole. Blandt brølende køer og gryntende grise.

Programmet “Mikrofonholder” er slet og ret det, som navnet siger – en journalist holder en mikrofon mellem to mennesker og optager deres samtale i en time, og i stort set uredigeret form (bortset fra fraklip af overdøvende dyrelyde m.m.) sendes det senere hen ud i æteren. Eller noget.

Det er så i dag fra kl. 13.05 – 14 på denne kanal Radio24syv.

Samtalen handler om det, vi spiser – om mad, fødevarer, dyr, produkter, måderne ting foregår på, størrelser, klodens fremtid, og om hvad vi kan være bekendt.

Så vidt jeg husker.

Min deltagelse var overordentlig privilegeret – bestod blot i at svare på spørgsmål. Det var den anden i samtalen, Rasmus Vestergaard, der havde ønsket samtalen, og som dermed stod for både retning og fremdrift.

DSC_64540001

Menneskehedens behov for noget at spise, og måden dette behov opfyldes på, sætter et altafgørende aftryk på vores jord, ferske vande, hav, luft, plante- og dyre- og menneskeliv. Den største enkeltstående årsag til de omfattende problemer, vi har skabt for os selv og vores omverden.

Problemer vi er nødt til at løse – ikke for klodens skyld men for vores egen. Den lille kugle skal nok svæve videre i det uendelige univers, men den kan blive vanskelig at trives på.

Måske har du ikke tid til at høre radio i eftermiddag. Det er der en løsning på – efter udsendelsen kan programmet høres HER, og det kan også hentes ned som podcast.

Al magt til maden!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til En radioudsendelse til dig – Radio24syv

  1. Riborg Dæhnert siger:

    Tak for udsendelsen, Lone 🙂 Og bravo for dig 😀

Der er lukket for kommentarer.