En udsendelse til Radio24syv

DSC_57990001

I dag skal der laves en radioudsendelse.

Radio24syv har et program ved navn “Mikrofonholder”, og det går i al sin enkelhed ud på at føre mennesker sammen efter ønske og optage den samtale, der kommer ud af det.

En økologisk landmand har ønsket en samtale med deres indsendte, og derfor er jeg ved middagstid afsted for at tale om landbrug. Tror jeg. Det må være landbrug, han ønsker at tale om.

Kan der komme noget interessant ud af to tilsyneladende meningsfæller – tænker du måske – var det ikke mere givende med heftig uenighed.

Uenighed er langt fra altid berigende – om det bliver interessant at lytte til, vil tiden vise.

Til debatmøder for eksempel, hvor synspunkterne virkelig er modstridende, får man absolut belyst sagerne fra forskellige vinkler, men man kommer sjældent i dybden med dem. Der bliver argumenteret for og imod, slynget tal og postulater ud i rummet og underholdningsværdien er relativt høj.

I fora med højere grad af enighed er der mulighed for at bevæge sig ud ad tankespor, vurdere det utænkelige og dykke ned i detaljer.

Så hver ting til sin tid.

I dag er det – måske – tid til fordybelse i, hvordan fremtidens landbrug kan være.

Mere ved jeg ikke
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til En udsendelse til Radio24syv

  1. Pingback: En radioudsendelse til dig – Radio24syv | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Noget om hønsemøg | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Karina siger:

    Det lyder spændende med noget dybde – håber der kommer et link, når programmet er klar til lytning. 🙂

Der er lukket for kommentarer.