Fra kørelade til kulturhus – bærende loftskonstruktion

I dag har solen skinnet ind gennem vinduerne og haft mere magt end længe – det har været Dan-dag her i huset.
Når temperaturen kryber langs skaftets daglige 15-17 grader i køkkenet og kommer helt ud på hockeystavens højdekurve med 19 grader – den tidligere klimaministers anbefaling til boligens opvarmning, så har vi en Dan Jørgensen.

Det er mest i pauserne fra byggeriet, vi nyder varmen, for resten af tiden tilbringes i den gamle kørelade. Af samme grund kommer der sjældent nyt her fra gården, men i dag er det tid til en opdatering, fordi endnu en arbejdsgang er afsluttet.

Du har gættet rigtigt – der er tale om opbygning af den bærende loftskonstruktion, men ikke nok med det, i hvert spærfag er der også foretaget andre delafslutninger – dyvler er sat i samlinger og undertaget/de ydre kassetter til loftsisoleringen er bygget op i fuld højde.

Det er ikke fordi, vi har sprunget over, hvor gærdet var lavest, det er fordi, vi i første omgang kun udførte arbejdet i den laveste højde.

En del tid og energi går med at skille stilladset, flytte det og bygge det op igen. Kun i halv højde kan det køres i bygningens længderetning og når arbejde skal udføres højt oppe, er det nødvendigt at bygge stilladset i fuld højde indenfor ét spærfag – lave alt arbejde i faget, pille ned, flytte til næste spærfag og bygge op igen.

Således har vi taget de 8 sektioner, én ad gangen, samlet op og afsluttet opgaver i højden sideløbende med at der er sat 6 langsgående baner spærtræ og 16 tværgående ned gennem bygningen. De er ikke bare sådan knaldet op, der er også medgået tid til at trække snore, nivellere, rette af og rette til, så vi har en brugbar flade at arbejde videre med. Og på.

I aften fejrer vi afslutningen af den bærende loftskonstruktion. I morgen går vi i gang med at lave den skrå del af loftet, som skal møde væggen.

Det er det mest interessante, vi har at byde på for tiden.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.