Vi finder os selvfølgelig ikke i det! Vi starter et HØNSEOPRØR!

1-dsc_44160001

I dag er det 2 døgn siden, Fødevareministeriet aka Landbrug & Fødevarer påbød, at alle høns og kyllinger skal holdes indendørs eller under tag af hensyn til eksporten af konventionelle kyllinger. Kyllinger som er lynopdrættet på giftsprøjtet foder herunder GMO-soja og under kummerlige forhold – mangel på dagslys, i ammoniaktung luft og på en afføringsmættet bund.
Millioner af økologiske høns heriblandt private havehøns lider dagligt under den uvante indespærring for at dæmme op for en fagligt ringe begrundet spredningsmulighed af fugleinfluenza.

Fødevarestyrelsens indgriben overfor frie høns står i bemærkelsesværdig kontrast til den manglende indgriben overfor svine-MRSA. Fugleinfluenza påvirker ikke menneskers helbred, men kan begrænse fjerkræproducenternes indtjening. Svine-MRSA påvirker menneskers helbred, men betyder ikke noget for svineproducenternes indtjening.

Myndighederne har mulighed for at indføre en såkaldt ”segmentering”, der betyder, at et udbrud af fugleinfluenza i havehøns ikke påvirker handlen i et andet segment – industriel kyllingeproduktion. Fødevareministeriet har ikke arbejdet på at indføre segmenteringen i de 10 år, som er gået siden sidste udbrud af fugleinfluenza. Resultatet er nu, at hverken hønsenes liv eller deres æg har en ønskelig kvalitet grundet indespærringen. Dette gælder såvel for æg fra havehøns som for økologiske og biodynamiske æg i dagligvarehandlen.
Hermed opfordres Fødevarestyrelsen til at ophæve forbuddet mod frie høns!

Send en mail i dag, i morgen, i overmorgen o.s.v. – hver evig eneste dag – til Fødevarestyrelsen for at minde myndighederne om, hvad de gør, og bed om at hønsene sættes fri, så æg igen bliver en lødig spise!

Du kan blot copy/paste ovenstående tekst og indsætte den til Fødevareministeriet her:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/OmFoedevarestyrelsen/Kontakt/Sider/Forside.aspx

Al magt til hønsene!
Lone

P.S. Denne post fremskrives hver dag på Facebook, sålænge de frie høns er ufrie!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Vi finder os selvfølgelig ikke i det! Vi starter et HØNSEOPRØR!

 1. Uglemor siger:

  Har I ikke helt glemt at opdatere denne her?

 2. maria siger:

  Helt fantastisk skriv som endnu en gang sætter tingene i perspektiv.
  Vi er helt klart også med på et hønseoprør – så tekst er indsendt.
  Maria

 3. Mona siger:

  Vi er saftsuseme med på et HØNSEOPRØR! her på Fyn. Vi er både rebelske og oprørte og skidetrætte af industrilandbrugets almagt. Farer straks i blækhuset med en virtuel hønsefjerspen!

 4. finn birkholm-clausen siger:

  Jovist smitter Fjerkræinfluenza, men ikke fra vilde fugle. Smitten bringes rundt mellem smittede besætninger gennem handel og transport. Nøjagtig ligesom med MRSAcc398. Og hvor er det herligt at se dobbeltstandarden på området. Svin kan fødevarestyrelsen ikke gøre noget ved. men havehønseejere, dem kan vi kanøfle.

 5. Mette siger:

  Hørt!!! Og mail sendt!!

  Lad os kæmpe for at sætte vores fjer fri!

  Dog virker linket til Fødevarestyrelsen ikke. Men det er let at finde under “Kontakt” 🙂

Der er lukket for kommentarer.