Cirkulær agronomi

For øjeblikket står den på bredspredt indsats fra morgen til aften. Intet fastlagt, intet bestemt, det handler bare om at lave noget hele tiden.

Så kommer man forbi noget, som kan laves, er det vigtigt og betydningsfuldt i sig selv og vil af den grund ikke andet end tynde ud på gøre-listen.

For eksempel kan himlen se ud til snarlig regn, og da er det passende at gribe nogle frøposer, trække så-snoren og få de temperaturparate frø i jorden. Når man nærmer sig rækkens afslutning mod syd, er det tydeligt for enhver, at der endnu ikke er fordelt halm omkring stikkelsbærbuskene med røde bær. Enhver ved, at sommerens lugearbejde under de strittende pigge går noget mere smerte- og varigt mén-frit, hvis jorden er dækket af, og derfor hentes straks nogle halmballer til foretagenet. Først skal de sidste baller sættes på vognen og køres ud, laden må fejes, der ligger halmstrå allevegne, og musikken står for døren. Nogle få baller tages fra til de nye jordbærplanter, som endnu ikke har fået et halmunderlag, og vil man spise jordbær på verdens bedste måde – og det vil man – solopvarmede og direkte fra planterne, så skal der være tør halm i bunden for at undgå knasende jord mellem tænderne. Skulle Sørøveren ikke til tandlægen iøvrigt, og da han findes et sted på grunden, er det en oplagt mulighed for at få kigget på vandhanen, så der igen kan komme liv i siveslangerne i drivhuset. Det kræver en ny hane med kugleventil, og man kan ligeså godt fylde traileren med affald og køre omkring genbrugspladsen med et læs, når en tur til byen er uafvendelig. Hvilket minder om at besøge foderstoffen på hjemvejen, for der er gået hul på de første æg i rugemaskinen, og i løbet af et døgn skal de små have mad. Vi har glemt at spise, men det er fint nok, for der var ikke rigtigt noget at spise. Godt der blev æltet en dej i morges; den er hævet ud over det nødvendige, også køkkenbordet. Det er nødvendigt at få flyttet nogle af planterne fra 1. salen ud i skyggen, så de kan vænne sig til sollyset inden udplantning i køkkenhaven. Hvor jeg er ved at så.

Desuden er der alle de opgaver, man bare skal abstrahere fra
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Cirkulær agronomi

  1. Niels siger:

    God arbejdslyst 👍

  2. Anne siger:

    Som en beskrivelse af mit liv,- og hvor er det herligt ❤

  3. Eva siger:

    Plus, at du lige får os herude – til at sende dig/jer et stort varmt smil… 😀

  4. Det der kalder jeg Dominoarbejde 😀

Der er lukket for kommentarer.