Risikovilje

I går udførte jeg en handling, der er langt mere risikobetonet end hvidvask af tvivlsomme personagers tvivlsomme gevinster ved tvivlsomme handlinger i Danmarks største og mest tvivlsomme pengeinstitut. Jeg udplantede kål.

Der kan stadig komme nattefrost, men den (mest) pålidelige vejrmelding forudsiger plusgrader et par uger frem, og derefter bør gårdens beliggenhed tæt på havet sikre resten af sommeren.

Kålplanterne trænger til at komme i jorden nu. De er sået indendørs for mange uger siden, rodnettet venter utålmodigt på mere plads og toppen er klar til at møde duerne.

Sådan da.

Blomkål, lilla rosenkål, broccoli, rødkål m.m. kom ud i køkkenhaven i går efter en uges mellemlanding på nordsiden af stuehuset, hvor langsom tilvænning til sollyset fandt sted. Lys er ikke bare lys, og planter kan ikke tåle at komme direkte indefra og ud i solen.

Hvis du tænker på, om der stadig er nogen i dette land, som bruger pålægsgafler, er svaret ja.

Spisegafler er fine til at løfte planter fra priklebakker med store huller, mens pålægsgafler er ideelle til f.eks. skrøbelige salatplanter i bakker med små huller – det gamle gartnertrick, eller tricket fra den gamle gartner Arild.

Nu skal de bare vokse løs
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Risikovilje

  1. Tak for tricket med gaflerne. Jeg har lige plantet peber og chili ud i domen 🙂 Risikovillighed her også – skål

Der er lukket for kommentarer.