Hmm – jeg har vist lovet at komme med forslag til nytårsdesserter.
Mit køkken herinde var ude af drift i går.
Cafékøkkenet er så koldt, at man kun kan lave is.
Derfor bliver det en revival – velvalgte forslag fra arkivet.
Vi lægger ud med Er-du-nogensinde-blevet-kysset-af-en-chokoladetrøffelkage-kage. Fordi den er mørk, fyldig og fremragende som afslutning på en god middag.
Så er det uundgåeligt at nævne en hindbærpavlova. Den kan køres helt op i himlen, hvis du smelter hvid chokolade i fløde, lader det køle helt af og pisker det op. Men derudover følger opskriften – evt. med gode frosne hindbær.
Bourbontærte falder også frem i hukommelsen – fordi den aldrig er langt væk. Elegant og eksklusiv.
Mens vi er i chokoladeafdelingen må chokoladekastanjekagen også med – en klassiker man vender tilbage til – gang efter gang efter gang. Efter gang.
Is – skal der til – hvad med en smægtende hindbærsorbet – klæder altid en chokoladedessert.
Og en pæremarcipankage er et godt bud til dem, der har brug for frugt.
Endelig er der Evolutionskagen – hvad kan være mere passende end at gå ind i et nyt år med en bid af den kage, der skal redde menneskeracen ?
Helt ude af sammenhæng iøvrigt vil jeg lige vise dig, hvordan køkkenet så ud i går aftes – så du ikke tror, jeg har ødelagt det hele.
I morgen kan du se den rodede fremfærd – der er etiske grænser for, hvilke billeder man kan sætte i et indlæg om nytårsdesserter.
Alt godt herfra
Lone
Pingback: Pavlova med jordbær – smækker lækker opskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug
Hej Lone Landmand
Kagen på billede nr. 2 (en flad kage med hindbær og flødeskum på) – hvad hedder den og endnu vigtigere: ligger der en opskrift til den på din blog (synes ikke jeg kan hitte den…)?
Venlige nytårshilsner fra Nina
Pingback: Husk nytårsdessert | Beretninger fra et autentisk landbrug
Pingback: Der skal vist bare bages igennem | Beretninger fra et autentisk landbrug
Det var så lidt Kathe 🙂
Håber dit nye år bliver rigtig godt !
Du har ret – is er fremragende. Især når man står ved siden af brændeovnen og kigger ud på den.
Godt nytår og god mad hos dig 🙂
Hvad der kommer let går let – 3 kg fra eller til..
Tak Charlotte 🙂
Alt godt i dit nye år !!
Kæreste Inger Marie
Det er gennemført entusiasme at fejre nytår flere dage i træk for at komme gennem dessertmulighederne 🙂 Og jo – du er altid på forkant !
Der var rigelig tid til fordybelse i går – stod i kø i Kvickly.
Må dit kommende år blive et festfyrværkeri – som du.
Kærligste hilsner fra mig 🙂
God morgen Birthe
Og jeg glæder mig, til vi ses !
Tak for dine links i går 🙂 Ved den store test og pointgivning tror jeg, man skal til at sige karrysalat – rødgrød med fløde er ikke længere nationalspisen.
Varme ønsker for dig og dit nye år
fra Lone
Hej Lone
Tak for de 2 links, er sikker på at jeg kan drage nytte af dem begge, også til andre påhit 😉
Godt nytår
Hilsen
Kathe
Rigtig lækre desserter, meen kære Lone. Hvad er der i vejen med isen? Ingenting, og der ved jeg du vil give mig ret. Ikk`? Men det er sgu ingen fornøjelse at lave mad med luffer og ski-udstyr på. Rigtig godt nytår. Jeg kontakter dig først i 2011, ang. de gamle opskrifter.
Øj øl, har taget 3 kg. på bare p.g.a. at læse opskrifterne. Nu ved jeg endelig hvordan jeg får brugt mit glas med kastanjepure.
Rigtig godt Nytår. Har netop set indlægget i TV med dig i TV-avisen. Ja køn det er hun sku:-)
Mange hilsner
Charlotte
Lone, hvor svært kan det være, når man har de evner, de ideer og de energier, som du har. 🙂 Vupti så er der 2 skabe som er lagt ned ,eller er det Montana reoler, du lige har været ude at købe….eller måske lå de på lager!!!!- Ja, på lager ligesom dine mange fantastiske nytårsdesserter. Jeg vil gentage nytårsmenuen flere dage i træk for blot at lave og smage de forskellige varianter. Og så er jeg på forkant med , hvad jeg vil udvælge til næste år. :-).- Er det ikke dejligt, at være på forkant?!!!!
– Må din dag blive fuld af glæde og arbejdsiver….og en lille pause til fordybelse. Knus herfra.
Uhmm, lækre forslag du kommer med der 🙂
Jeg ønsker dig et fantastisk nytår, Lone og glæder mig til at læse med i 2011 – og ikke mindst til at møde dig…..
Mange hilsner
Birthe