Den seneste uges tid eller to har hornfiskene svømmet langs Alrø.
Hver weekend står lystfiskerne på den gamle dampskibsbro yderst på øen i håb om at lande forårsfiskene.
I søndags kom en fisker ind forbi caféen, og forærede os sin fangst.
Nu er fisk til aftensmad ikke noget, der får den yngste søn til at lade taknemmelighedens truthorn gjalde.
Jeg må finde på noget mere spiseligt – tænkte jeg – noget med frikadeller.
Alt der ender på frikadeller er spiseligt.
Derfor blev fiskekødet skåret fra de grønne ben og lavet til hornfiskefiskefrikadeller.
I dag skal du selvfølgelig have opskriften.
Du skal bruge :
300 g ren fisk – det er omtrent fra 2 pæne hornfisk
1 æg fra en høne der er glad for at være på land
3 spsk. frisk dild
1 dl. fløde fra en kærlig ko
1½ spsk. mel
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Samt 1 spsk. smør plus 1 spsk. olivenolie til stegning.
Det var alt – så går vi i gang.
Hæld fiskekød, æg, dild, fløde, mel, salt og peber i en foodprocessorskål og kværn det sammen omtrent et minut.
Varm en pande godt op og smelt smør sammen med olivenolie.
Dyp en ske i smør/olieblandingen og form 12 – 14 frikadeller af farsen.
Steg frikadellerne ved middelgod varme – 5 minutter på hver side.
Nyd dem varme direkte fra panden – til aftensmad, frokost eller nårsomhelst.
Er der ikke noget grønt i dem – tænker du måske.
Og jo – det minder mig om noget, jeg har hørt før – der er noget grønt i dem.
Men det er helt sikkert ikke ben.
Må din dag gøre dig glad
Lone