Påmindelse om den uforglemmelige squashkage med chokolade – eller chokoladekage med squash – bag den og gør nogen nærmest lykkelige – opskrift

Måske kender du det selv – man har sået nogle få squashfrø, glædet sig over de spinkle planters vækst og står nu med et produktionsapparat der må give genlyd i kommercielle grøntsagskredse.

Måske hænger hollænderne i hegnet ind til din køkkenhaven for at aflure dig kunsten.

Måske har du mistet kontakten til dine venner, fordi de ikke har flere pæne måder at sige nej tak til squash på.

Og måske er du inderst inde godt klar over, at de to planter var at overgøre tingene.

Frygt ikke, men glæd dig.

Du har råvaren til at lave denne klodes mest forunderlige, fyldige, smeltende bløde og fremragende squashkage.

Du har brug for :

250 g smør lavet af mælk fra en kageglad ko
350 g sukker
2 tsk vanilleekstrakt eller vanillesukker
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
2 store æg fra en hensigtsmæssig høne
1 dl yoghurt naturel
300 g mel
50 g kakao
350 g groftrevet squash
150 g grofthakket chokolade – 100 g mælke og 50 g mørk
plus 50 g mørk chokolade til at rive over kagen efter bagning

Det var alt – og det er virkelig enkelt, nemt og hurtigt at bage din nye lykkekage.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 °C.

Find en ovnfast form på ca. 20 * 30 cm og smør den eller beklæd den med bagepapir.

Skær dit smør i grove tern. Læg det i en røreskål med sukker, vanille, natron og bagepulver. Pisk det sammen.

Tilsæt æg og yoghurt – pisk igen.

I med mel, kakao, squash og chokolade. Rør dejen sammen – kun kortvarigt til den er ensartet.

Hæld dejen i formen, fordel den jævnt og bag kagen 25 – 30 minutter. Lidt afhængigt af din ovn – stik en tynd kniv i kagen – kommer den ud blank, er kagen færdig.

Riv 50 g mørk chokolade over den varme kage, og lad den køle før du skærer fantastiske stykker.

Fortæl dine venner at de ikke får flere squash, og at de er velkomne til at smage din lykkekage.

Måske krummer den på dem
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med chokolade, Med frugt og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

19 svar til Påmindelse om den uforglemmelige squashkage med chokolade – eller chokoladekage med squash – bag den og gør nogen nærmest lykkelige – opskrift

  1. Jeg har lavet denne fantastiske kage et par gange og hele familien elsker den. Må jeg videregive din opskrift med henvisning til dig fra min lille markeds bod, hvorfra jeg sælger egne æg og squash. Syntes i øvrigt at den faktisk er lidt bedre dagen efter, med en god klat cremefraiche.

  2. Mathilde siger:

    Min skulle have en time

  3. Pingback: Squashkage med dadelsirup – Det, vi har

  4. Ann-Sofie siger:

    virkelig en lækker kage ! Bager den altid istedet for en almindelig chokoladekage 😊

  5. Maiken siger:

    Vildt irriterende at røre alle ingredienser sammen, tage sig selv i at undre sig over at squash skak være groftrevet for så at konstatere bagefter, at du har fintrevet den på billedet. Øv…

  6. Cecilie siger:

    Den er en nyklassiker i vores familie. Mine børn råber ‘hurra’ når den kommer på bordet.
    Idag spiste vi den pyntet med nyhøstede hindbær.
    PS. I vores ovn skal den bage betydelig længere.
    Og så kan jeg lide at tilsætte lidt salt til opskriften. Bare et drys.

  7. iben siger:

    har desværre ingen yughurt, så jeg prøver mig med en lidt mindre mængde mælk i stedet. Krydser fingere og håber på det bedste 😉

  8. Pingback: Magiske makronsnitter med solbær – opskrift | Beretninger fra et autentisk landbrug

  9. Pingback: Kagedrømme til dig – med opskrifter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  10. Katrine siger:

    Den her kage er hurtigt blevet en favorit, både hjemme, i min søns klasse og på et amerikansk football hold! Tusind tak!

  11. meilinda siger:

    Kære Lone, tak for spændende blogen. Bruger du varmluft til alle opskrifter?

  12. Nøj – den vil jeg bage når får tid 🙂

  13. Birgitte siger:

    Den lækreste, svampede chokoladekage jeg har bagt og smagt med den skønneste chokolade smag – mums. Måske kunne man blive afhængig 😉 og dagen efter første møde med mand og store drenge, er kagen PIST væk, og jeg bagte endda dobbelt portion.

  14. Tine siger:

    Krise afværget. Ved ikke hvad der gik galt, men efter en time, blev min kage på mirakuløs vis helt fantastisk. Svampet endda!

  15. Tine siger:

    Hvad søren gør jeg galt? Nu har min kage været i ovnen i snart en time, og den er stadig helt flydende, når jeg rører ved formen eller stikker en strikkepind ned i den? Så vidt viden har jeg fulgt opskriften til punkt og prikke (kun afbrudt af en tur i supermarkedet hvor jeg hentede glemt kakao undervejs) Hjææææælp.

  16. Margit siger:

    Jeg har bagt denne skønne kage i dag. Min gode søster skulle komme på kaffe-besøg, og jeg dækkede op med hvid dug på havebordet og smukke røde georginer i vasen. Prikken over i’et var kagen, og vi nød det hele i dejligt sensommervejr.

  17. Mia siger:

    Ej hvor er den lækker!!!! Nu har jeg tænkt på at bage den så længe, og igår fik jeg mig taget sammen. Nu tænker jeg bare: hvorfor gjorde jeg det ikke noget før! Den opskrift kommer helt sikkert i gemmeren. 🙂

  18. Lone G siger:

    Kender det med overflod af squash….naboen afleverer tit squash med ordene: de er så gode de boller du laver med squash !! men nu tror jeg da bollerne skal skiftes ud med kage – så kan han lære 🙂 (eller måske bliver det mig der kommer til at lære) Glæder mig til at smage kagen 😉

  19. Conny siger:

    Bagte den i går, havde ikke chokolade nok (hvor bliver det af?), men en god blok nougat har oversomret i køleskabet siden jul, og den gjorde fin fyldest 🙂

Der er lukket for kommentarer.