Pressebesøg af The Guardian

I dag får vi besøg af et par rejsende journalister fra The Guardian. De skal se og høre om gården – om arbejdet med at skabe et regenerativt landbrug med fokus på biodiversitet og naturudvikling kombineret med en højt profileret økologisk nicheproduktion.

I vineriet laver vi cider samt mousserende drue- og æblevine, gin, brandy, whisky m.m.  der brygges øl, og så er der produktion af most, saft m.m. Udover afgrøderne til vineriet dyrker vi en mangfoldighed af urter og grøntsager til bespisning og dagens gæster er ingen undtagelse. De bliver til frokost, har ønsket et vegansk måltid, og det er intet problem, når grøntsagerne vælter op om ørerne på os for tiden.

Søren Sørøver og jeg havde håbet på en sommerlig opdækning under et storkronet træ i haven eller i et blomsterrigt hjørne af gårdspladsen, men med dette junivejr er vi nødt til at rydde op og gøre rent i stuehuset, så de kan inviteres indenfor. Mens jeg står for inddæmningen af skader efter længere tids fokuseret byggearbejde, er Søren i fuld gang med madlavningen.

Den står på en salat med grønne asparges og årets første udendørs salat, kartofler og radiser, marinerede grillede courgetter med ristet sesam og purløgsblomster, humus på danske Ingrid-ærter og tørrede  Kashmirchili fra sidste års dyrkning, pesto af ristede cashewnødder, bagte hvidløg og ikke mindre end tre slags basilikum samt et flabet oliedryppende focacciabrød med rosmarin. Drikkevarer af egen produktion.

Tilbage til rengøringen

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.