Gør plads til jazz

Årets første arrangement i den store trælade er altid lidt af en omgang. Der er ét eller andet magisk ved plads og dens umiddelbare evne til at blive fyldt. Så selvom vi gør os umage gennem vinteren, er der altid fyldt op med alt muligt i den lade, når vi nærmer os sæsonstart.
I år var ingen undtagelse og helt ekstraordinært har vi jo tømt det røde maskinhus og fjernet det. Vi var på genbrugspladsen mange gange og alligevel blev der flyttet rigtig meget op i træladen.
Oven i det hele har en ugle for vane at bo i laden vinteren igennem og den sviner mere end en teenager i festalderen. Tre og en halv dag er indtil videre brugt i laden på at gøre den til det helt særlige koncertrum, den er.

Skulle det være gået din næse forbi, så er det allerede på lørdag, at vi har vores første koncert i laden og med tilblivelsen af det nye kulturlokale, må vi med lidt sørgmodig pen skrive, at det er andensidste koncert i den store trælade. Vi har haft det ene fantastiske arrangement efter det andet i den lade, så for os er en æra forbi. Det bliver helt sikkert en lettelse ikke at skulle klargøre laden til bal og leg, og uendeligt meget nemmere at servere maden i det nye sted, men selvom vi er helt overbeviste om, at det bliver et usædvanligt og hjertevarmende koncertsted i kulturlokalet, så er der en helt særlig stemning i træladen.

På lørdag spiller Emil Otto med band i laden, der er lidt billetter tilbage, så du har stadig muligheden for at opleve stemningen i laden, inden det er slut.

Vi hører meget crooner-musik, når vi arbejder. Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennet osv. Det er en jazzgenre, der nærer sjælen med positive bølger og det er virkelig svært at holde humøret nede til. Musikken er fyldt med storslået poesi, pakket ind i bunker af banaliteter og alt efter humør kan man høre det ene eller det andet.
Vi har før haft én af Danmarks allerbedste croonere på gården. Mads Mathias er legendarisk i dansk croonersammenhæng og det har været mindeværdige koncerter. Da Emil Otto pludselig kom for vores ører, ramte det lige i hjertekulen. Den elegante stil fra et usædvanligt talent gjorde det åbenlyst, at den koncert måtte vi sætte op i træladen.

Nu skal fadøllet karbonernes og menuen fastsættes. Jeg har brygget det dejligste øl og Lone har dyrket de mest fantastiske kartofler. Meget mere skal der ikke til at skabe minder.      

Søren Sørøver, der gjorde det på min måde 😊

P.S. Billetter til lørdagens koncert findes her:
https://brandbygegaard.dk/shop/9-arrangementer/59-emil-otto-loerdag-den-1-juni-2024/

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.