Foredrag m.m.

IMG_20150221_1133090001

Måske har du brug for et foredrag eller et debatindlæg om tilværelsen på landet, madkultur, fødevarer, livskvalitet, autenticitet, landbrug, genmisbrug, grundvand, medicinforbrug i husdyrproduktionen, manglende etik indenfor førnævnte eller lignende.
Da kan jeg bookes gennem Arte – https://artebooking.dk/lone-vitus-lone-landmand/

DSC_28500001

Her kan du læse om et foredrags mulige indhold:

Lone Landmand – foredrag/debat/samtale – varighed 2 til 2,5 timer.

Om tilværelsen på Brandbygegaard – et alternativ til den nuværende form for landbrug og dettes værdisæt. Livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur – helheden med andre ord. Foredraget følges af stemningsfyldte fotos af afgrøder, dyr og omgivelser.
Formålet er blandt andet at give tilhørerne et indblik i en verden, hvor det er lysten og kærligheden til jorden, og alt det den kan give, der driver værket, frem for materialistiske goder og pensionsordninger. Der fortælles om, hvordan de nødvendige penge tjenes, om etiske overvejelser, og der sættes fokus på prioriteringer i valget af livsstil og omkostningerne i form af økonomisk usikkerhed.

Der kan under foredraget stilles spørgsmål og debatteres.

Faglig baggrund – mejeriingeniør, agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Har tidligere undervist i mikrobiologi, statistik og levnedsmiddeltoksikologi, været konventionel landmand med svineproduktion og plads i Danish Crowns repræsentantskab, er nu økologisk landmand, vinmager og forfatter.

I november 2015 modtog Lone kulturprisen Den gyldne Grundtvig.
“Lone Landmand, får prisen for, gennem sit vedholdende, engagerede og indsigtsfulde arbejde med at formidle vigtige og aktuelle spørgsmål om bæredygtighed og grøn omstilling på en folkelig, skarp og vedkommende facon, at bidrage til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af,” udtalte formand for komiteen bag Den gyldne Grundtvig, Bo Klindt Poulsen.
Tidligere modtagere af Den gyldne Grundtvig er blandt andre Ebbe Kløvedal Reich, Martin Krasnik, Benny Andersen, Johannes Møllehave, Niels Højlund m. fl.

DSC_28600001

13 svar til Foredrag m.m.

 1. Camilla Lyngholm siger:

  Hej Lone
  Jeg skriver på baggrund af min stilling som vejleder og kontaktperson på KUU (Kombineret Ungdoms Uddannelse) i Randers. Vi har hos os en landbrugslinje og en Grøn Vedligeholds linje og i vores kommende undervisning ønsker vi at sætte fokus på økologi og bæredygtighed. Her tænker vi, at det kunne være utrolig spændende og lærerrigt for vores elever, at besøge jer, sammen med os vejledere.
  Vi vil meget gerne høre om hvilke muligheder der er hos jer i forbindelse med et besøg. Evt. med rundvisning, foredrag, spisning etc.
  Jeg ser meget frem til at høre fra dig og håber, at der vil være mulighed for, at vi kan tage vores elever med på et spændende besøg hos jer.
  Bedste hilsener
  Camilla

 2. Pingback: Økologikontrol | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Pingback: Årets første foredrag om mad og fødevarer | Beretninger fra et autentisk landbrug

 4. Pingback: TAK! | Beretninger fra et autentisk landbrug

 5. Pingback: Oversigt over efterårets åbne foredrag/arrangementer | Beretninger fra et autentisk landbrug

 6. Diana Bach Bak siger:

  Hej Lone

  Vi var så heldige at have fornøjelsen af at besøge dig i forbindelse med min veninde Lise’s polterabend Kristi himmelfartsdag.
  Som du sikkert ikke er i tvivl om så har er du et stort forbillede for hende og da de ønsker sig en hønsegård så tænkte jeg hvorfor ikke forhører mig hos dig om man evt må give et gavekort på 2-3 høns fra jer – som de ved har haft det skønneste og reneste liv indtil nu. Ved ikke engang om det er noget man kan men tænkte jeg lige ville spørge.

  Glæder mig til at høre fra jer

  Varme hilsner Diana

 7. Diana Bach Bak siger:

  Hej Lone

  Vi var så heldige at have fornøjelsen af at besøge dig i forbindelse med min veninde Lise’s polterabend Kristi himmelfartsdag.
  Som du sikkert ikke er i tvivl om så har er du et stort forbillede for hende og da de ønsker sig en hønsegård så tænkte jeg hvorfor ikke forhører mig hos dig om man evt må give et gavekort på 2-3 høns fra jer – som de ved har haft det skønneste og reneste liv indtil nu. Ved ikke engang om det er noget man kan men tænkte jeg lige ville spørge.

  Glæder mig til at høre fra jer åd

 8. Kirsten Brandbyge siger:

  Hej Lone
  Jeg følger jævnligt din gode blok. Både pga dit engagement og de hyggelige daglige beretninger fra dig og sømanden. Og så også fordi jeg deler efternavn med din gård. Jeg har netop set en bog fra 1949 som beskriver lidt historiske fakta om gården. Jeg har taget et par billeder af teksten så hvis du er interesseret så kan jeg maile det til dig.
  Kh Kirsten Brandbyge

 9. Pingback: Et ungdomsforedrag | Beretninger fra et autentisk landbrug

 10. Pingback: Foredrag – også for dig måske | Beretninger fra et autentisk landbrug

 11. Pingback: Foredrag – også for dig måske | Beretninger fra et autentisk landbrug

 12. Pingback: Sammen om os selv | Beretninger fra et autentisk landbrug

 13. Tine Spang Olsen siger:

  Kære Lone Vitus
  Tak for et rigtig godt møde i Aarhus d. 16. april. Vi har lavet en lille reportage her
  http://kpnet.dk/artikler/indland/15/0417_debat_med_lone_vitus.html
  mvh Tine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.