Den her tærte er ikke bare verdens nemmeste, den er også verdens bedste. De nye rabarberstilke dufter af sommer og sammen med sprød dej og det blide flødefyld er tærtens helhed uimodståelig.
Den er en klassiker her i huset, og årets første rabarbertærte er fejringen af, at vi nu går ind i et nyt høstår – fremefter står den på friske krydderurter, spæde salatblade og knækstive asparges.
Du har fået opskriften før, blandt andet i bogen “Lone Landmands kager”, men gode ting tåler gentagelse.
Til fyldet skal du bruge :
ca. 400 g rabarberstilke – så tynde som muligt
1 stor dl rørsukker
1 stor tsk kanel
1 spsk mel – med top
2½ dl fløde – lavet af mælk fra en ko med græs under klovene
Til dejen skal du bruge :
2½ dl mel
5 spsk rørsukker – med top
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør – lavet af mælk fra en galopperende ko
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 °C uden varmluft. Find en tærteform der er omtrent 25 cm i diameter – det er den størrelse, dejmængden passer til.
Skær dine rabarber i forholdsvis tynde skiver.
Afmål sukker, mel og kanel i en skål – det bliver godt det her.
Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.
Find en anden skål og bland mel, sukker og bagepulver til dejen.
Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.
Pres dejen ud i din tærteform – dejen er nem at arbejde med. Den burde have en præmie.
Hæld rabarberstykkerne over og fordel dem.
Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 35-40 minutter. Kanten skal være mørkgylden og sprød.
Måske kan du finde nogen, der vil være med til at spise årets første rabarbertærte. Ellers skal du ikke være ked af det, man kan sagtens spise den selv.
Så er der rabarberfest
Lone