Oprydning i æbleplantagen

Det er den tid på året, hvor der skal ryddes op i æbleplantagen og gøres klar til genplantning. Der er hele tiden træer, som går til, går ud og lader løbet være kørt. Den største fare lurer under jorden, hvor mosegrise hvert år rundbarberer et anseeligt antal frugttræer. Vi får den bedst mulige hjælp fra natpatruljerende ræve, katte og ugler og om dagen glæder det os, at rovfugle hænger i luften og venter på gnavere. For at skabe gode betingelser for rovdyrene, og de dårligst mulige for mosegrisene, holder vi græskløverdækket lavt mellem rækkerne og så vidt muligt jorden åben i rækkerne.

På trods af den fælles indsats opgiver omtrent 5% af æbletræerne ævred hvert år og således skal der genplantes i omegnen af 125 nye træer for at følge med og holde plantagen trivelig. Det arbejde sker ganske snart, men først oprydning af udgåede træer. Det er dagens opgave.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.