Dyrkningssæsonen af grønt er i gang

En af de første dage i februar startede årets dyrkningssæson. Indendørs.
Indendørs, men med udendørs planter. Noget af det, vi savner mest om vinteren her i stuehuset, er frisk grøn salat. Ikke supermarkedssalat – det skal være salat med raffineret smag og tekstur. Hvis du har et lille stykke jord, vil jeg på det varmeste anbefale dyrkning af salat.

For at forkorte ventetiden til sæsonens første store salatøjeblik oprinder, forspirer jeg forskellige kuldetolerante sorter med start i februar, udplantning i drivhus i marts og høst fra slut marts/start april. Nogle år er jorden i køkkenhaven for våd og kold til såning selv helt henne i midten af maj og da er det alt, alt for sent at komme i gang med første salatdyrkning. Tænk hvor få måneder, man så har at spise salat i, hvis frosten rydder bulen i november.

Efter små 3 uger er salaten ved at få signaturblade, så sorterne kan skelnes. Udover salat er der sået spidskål, løg, persille, chili, peberfrugt, basilikum, pak choi, feldsalat, bladbeder og nye træer. Daglig pasning og opmærksomhed er indsatsen. Udbyttet er ubeskriveligt.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.