Fra kørelade til kulturhus, indervægge

Mandag d. 2. januar havde Søren Sørøver og jeg besluttet at gå i gang med det indendørs byggeri i laden og det gjorde vi. Egentlig havde vi besluttet at gå i gang d. 1. januar, men det gjorde vi ikke. Sådan oser friheden ud af det med at være selvstændig.

Valget af den indledende opgave hænger sammen med afslutningen af projektets første del, hvor forskellige forberedelser skal afstemmes med elektriker og VVS-installatør, så alt nås indenfor aftalt tidsrum. Således ser det måske ikke helt logisk ud, men vi har påbegyndt arbejdet med laden indendørs på den nordlige gavl, fordi den skal stå færdig til montering af nødvendige installationer.

Den nordlige indervæg er bygget af kassetter og de er isoleret med 245 mm træuld. Herefter sættes dampbremse op, så lægter (for at have noget at fastgøre fibergipsen på senere) og dernæst isoleres med yderligere 45 mm træuld.
I princippet bruges ydervægge og tag som en klimaskærm og vi bygger et hus i huset. Den nordlige gavls nederste del er opført i kampesten og den er nærmest uforanderlig. Derfor har vi lavet kassetterne med en vindtæt (men åndbar) bagvæg.

I går gik vi i gang med skelettet langs den lange vestlige væg. 25 gennemgående meter uden døre eller vinduer, fordi ladens oprindelige udtryk skal bevares i videst muligt omfang.

Den vestvendte væg er bygget i bindingsværk med en enkelt sten i tavlerne (som man siger). Væggen skal istandsættes udefra og derfor bygger vi til denne side i første omgang en fritstående indervæg uden vindtæt bagstop (det sættes på senere) og den nye indervæg laves i spærtræ, så væggen også understøtter tagkonstruktionen – den hviler på den nye væg.

Her til aften er væggen halvvejs. I morgen bliver konstruktionsarbejdet færdigt – hvis alt går vel – og fredag kan vi begynde at isolere.

Det er et meget stort projekt – konstaterer nogle mennesker. Ja, svarer Søren Sørøver, men vi er jo også to om det.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.