Forberedelser

Hvad laver den? spurgte Søren Sørøver, da vi mødte et pindsvin i porten.

Man bør aldrig have så travlt, at der ikke er tid til at finde ud af, hvad et pindsvin laver.
Det mener du nok også.

Jeg kommer om lidt, sagde jeg til Sørøveren, som gik for at fortsætte arbejdet med at lave æblemost. Pindsvinet og jeg blev og kiggede utålmodigt på hinanden.

Så begyndte det forhistoriske dyr at røre på sig. Målbevidst fulgte den kaninernes indhegning, rundede et hjørne, satte kursen mod ferskentræet og klemte sig bagom den halve vintønde med hortensia. Med sig ud på den anden side havde dyret et vissent blad, der skyggede for udsynet. Den bar det store blad fra kejsertræet mellem tænderne, så det stod ret op i luften som et sejl.

Videre, videre fortsatte pindsvinet, stedkendt tilsyneladende, og henne ved værkstedsporten drejede det af og satte sin lille spidse snude ind som en kile mellem skydeporten og kampestensvæggen.

Med alt, hvad den havde af benmuskler, skubbede den til og i en tung bevægelse gav porten slip på væggen, så pindsvinet kunne klemme sig ind.

Den er ved at lave vinterhi i værkstedet, sagde jeg til Søren Sørøver.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.