Kvasdynger, dødt ved og nyt liv

For 6 år siden begyndte vi at plante det, der nu er Grundtvigs Skov. Den ligger på østsiden af gården – der hvor morgensolen rammer først. Efteråret forinden havde jeg æren af at blive tildelt kulturprisen “Den gyldne Grundtvig” af Odder Højskole, og med den fornemme pris fulgte en check på 10.000 kr. Søren Sørøver og jeg havde ikke for mange penge at rutte med og da vi var vant til at have det sådan, besluttede vi at bruge pengene på indkøb af træer til en ny skov. Derfor kom den til at hedde Grundtvigs Skov og lur mig om ikke, den er den eneste af sin slags.

Hvert år planter vi stadig nye træer i skoven; nogle køber vi, nogle får vi forærende, nogle er selvsåede rundt omkring i læhegn og langs bygninger og de flyttes til et sted med varige levemuligheder. Men vi flytter ikke kun levende træer ud i skoven, også udgåede træer, afskårne grene fra opstamninger, oprydninger m.m. Alt det døde træ, kvas og grenværk ligger i store bunker mellem de efterhånden høje, kraftigtvoksende træer og derfra udgår liv på ny. Insekter – natsværmere, sommerfugle, humlebier m.fl. finder ly og bolig i dyngerne. I bunden bor tudser, mus og pindsvin. Særligt pindsvinene er synlige, nu hvor sommeraftenerne er uendelige. Forleden mødte vi 4 fuldvoksne pigdyr på den korte godnattur rundt i skoven.

Dagmar og Albert ved godt, at den slags må man ikke røre.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.