Kort, uinteressant nyt

Hvis du tænker, at meddelelsesniveauet fra området nord for Lerdruphavet er ualmindelig lavt for tiden, fordi vi danderer den dagligt og ligger i hængekøjen under det hundredårige pæretræ øst for stuehuset, tager du fejl. Grueligt fejl.

Men du har ret i, at der ikke siver mange ord ud fra området. Det handler om, at der er utroligt mange opgaver at tage sig af og meget lidt tid til at slappe af med hunde på fødderne og fingrene på tasterne. Dels er der helt almindelige ualmindelige daglige opgaver med at morgen- og aftenfodre dyrene, passe æbleplantagen, ordne vinmarkerne, luge køkkenhaverne, knibe skud på tomatplanterne og ret meget andet. Og dels er der aftalte arrangementer – foredrag/rundvisning/samtale om måden at ændre landbruget på, natur, samarbejde med dyrelivet osv. samt omfattende fester i form af bryllupper, der er et ligeså stort anliggende for os – i al fald før og mens festen står på, som for brudeparret og deres gæster. Ikke på ligeså langt sigt selvfølgelig, men kortvarigt og intenst, når det handler om forberedelser og glædelig gennemførelse.

Ind i mellem er det så, at Søren kører traktor og klipper eller rækkerenser imellem kulturafgrøderne og jeg ligger på knæ og finluger række efter række af grøntsager. Det er ikke særlig interessant, så du går ikke glip af noget. Men det er meget vigtigt arbejde og det er rart at tænke på i en tid, hvor meningen med tilværelsen er noget usikker. Gud, konge og fædreland er ikke længere nok – det forventes at man lever og ånder for mere. Grøntsager, frugt og bær er af indiskutabel værdi og således behøver man ikke tvivle på sin eksistensberettigelse, når man ligger på knæ og luger brændenælder, græs og tidsler væk omkring gulerødderne.

Det er billigt sluppet – det erkender jeg blankt, men når man nu har muligheden.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.