Nordiske toner på Brandbygegaard

Sidste sommer blev Lones mor 80 år – ikke at det kan ses eller høres – og i den anledning ville vi i familien give hende en overraskelse lidt ud over de sædvanlige. Derfor begyndte jeg at lede efter en strygertrio, der ville besøge Lones forældres hjem på Hjarnø. Det var faktisk ikke så nem en opgave at gå til, selvom jeg efterhånden er vant til at finde og booke mange slags musikere til vores koncerter – det var noget andet at finde klassiske.

Trio col Basso vakte min interesse og de havde heldigvis tid den pågældende dag. Nå, nu skal jeg ikke kede jer med familiefester, men humlen af det hele er, at stort set fra første tone var slået an, var jeg helt sikker på, at denne fantastiske oplevelse kunne og kan vi ikke holde for os selv. Lydene fra deres instrumenter, deres smil fra de sommerglade ansigter og ikke mindst det bragende talent sidder i kroppen her snart et år efter.

Kredit: Ennehempen_photo

Derfor har vi inviteret trioen til gården d. 25. juni, så de kan dele en dejlig sommeraften med jer og os. Vi satser naturligvis på godt vejr og opdækning på gårdspladsen med mulighed for at trække i laden, hvis vejret kræver det.

Som altid her på gåden, så hører det gode måltid mad sammen med musikalske oplevelser og denne aften er ingen undtagelse. Derfor serveres en sommerlig 3-retters direkte fra haven.

Middagen starter kl. 18.00 og koncerten omkring kl 20.00.

Pris for koncert og middag 450,- kr. Drikkevarer købes og betales som altid separat på stedet.

Trio col Basso skriver om sig selv og om aftenens repertoire:

”Trio col Basso består af søstrene Freja Guldberg Larsen (violin) og Ida Guldberg Larsen (cello), samt bratschist og violinist Silke Kirstine Ekmann Kidholm. De tre musikere etablerede trioen i 2014 sideløbende med deres studier på musikkonservatoriet og har siden haft flittig koncertvirksomhed i hele Danmark, blandt andet med deres koncept ”koncertfortællinger”, hvor værker og historiefortælling mødes.

”Vi har fundet et værdifuldt fællesskab i vores kærlighed til kammermusikken. Vi holder af de store følelser og skjulte fortællinger i musikken og har gjort det til et fælles mål at dele denne store oplevelse med publikum i alle afkroge af Danmark. Vi vægter det at kunne møde publikum med engagement og humor højt, og vi glæder os over den varme og inspiration vi modtager tilbage.”

2018 bød på en omfattende turné med koncertfortællingen ”Komponister i krig” i anledning af 100-året for 1. verdenskrigs afslutning. Den positive respons derfra gav inspiration til dette års koncertturné ”Nordiske drømme om livet”, som har været undervejs i 2 år og er støttet af adskillige legater, herunder Dansk Komponist Forening, Statens Kunstfond og William Demant Fonden.       

Omdrejningspunkt findes i den nordiske musik og i de mange stadig relevante fortællinger, der knytter sig til musikken. Om forventninger til livet og de udfordringer og skuffelser, der følger med. I musiklitteraturen finder vi genkendelse i alle aldre. Vi besøger kærlighed under svære kår hos fattige fiskere på Fanø, Sibelius’ nederlag ved erkendelsen af at han ikke var dygtig nok til at blive koncertviolinist og taknemmelighed over livets skønhed hos en døende i Griegs ”Det sidste forår”. Vi har udvalgt et repertoire, der strækker sig helt tilbage fra folkemusikken og frem til i dag repræsenteret ved det billedskabende værk ”Tranströmermusik” af Britta Byström, som er skrevet til trioen til netop denne turné.

Repertoire:
Strygetrio i g-mol, J. Sibelius

Morgensang af Elverskud, N. W. Gade

Våren, E. Grieg

Gondole 1.-3. sats, B. Sørensen

Sønderho, dansk folkemelodi

Lassevals, svensk folkemelodi

Transtömermusik, Britta Bystrøm

Det hele finder sted på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder og billetter fås her:
https://www.odderbilletten.dk/arrangementer/13519/nordiske-toner-paa-brandbygegaard/

Vi glæder os til en forunderlig aften på gården
Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.