Spidskålssats

For nogen tid siden, og jeg ved ikke, hvornår det var, for det var midt i noget andet, såede jeg frø af spidskål i priklebakker indendørs. De spirede frem og fik kimblade og det kan man skrive, som om det var en ubetydelig hverdagsting, selvom det er noget nær forunderligt. Hver gang det sker.

Efter kimbladene kom de første blivende blade og så var kålplanterne klar til at flytte hjemmefra. Sarte i stænglerne, spæde i mælet, men på vej. Det må gå så godt, det kan, tænkte jeg og plantede de omtrent 100 kålplanter ud i drivhuset i første halvdel af marts. Man er nødt til at satse, hvis der skal være tidlig gevinst og et sats er det i marts, hvor frost stadig kan komme ind i sådan en tynd polytunnel.

Lige straks er der forsommerbryllup på gården og grøntsagerne pibler frem i køkkenhaven – de kommer ikke med til festen. I drivhuset derimod er der arbejdet intenst på at skabe høstklare råvarer til madlavningen og udover spidskål er der de fineste gulerødder på række, forårsløg, sprøde lilla glaskål, farverige bladbeder og urter i udvalg.

Også til os

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.