Afslutning og ny start

I går morges blev isoleringen over loftet på det nye hus fordelt. Det foregik på den måde, at store bats med papiruld (af genbrugspapir) kom i en slags kværn på ladet af en lille lastbil og fra kværnen blev det findelte materiale blæst ind i huset via en slange og fordelt omhyggeligt over hele arealet imellem saksespærrene. Der er ikke meget plads – slet ikke noget loftsrum, i den valgte tagkonstruktion, så der skulle en meget lille mand til at kravle rundt med fordelerslangen deroppe. Til sidst trak han sig ned gennem hullet i dampbremsen, lod papirfontainen køre lidt mere og så tapede vi det hele til og lukkede grundigt nedefra. Således er huset nu isoleret færdigt.

Vi fejrer det med næste arbejdsopgave – opsætning af indervægge; sidste lag af efterhånden en del.

Indervæggene bygger vi op af Fermacell, som er (tunge) gipsplader opstøbt med papirfibre, så deres styrke er helt anderledes end tidligere tiders gipsplader. Det begynder at ligne et hus og ikke kun en tehætte af teddybear.

Mens Søren og jeg sætter gipsplader op, er svigerinde Hanne i gang med at samle køkkenelementer. Det peger langt fremad.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.