Et lille mirakel

I dag skal du have et lille mirakel herfra. Der er langt mellem den slags, så det er vigtigt at fastholde dem i den fælles bevidtshed.

Nytårsaften, mens kransekagen kølede af og hundene hidsede sig op, hældte jeg kogende vand over 6 frø fra baobabtræet. Det er formodentlig noget, man gør, i stedet for at brænde skoven ned. Under alle omstændigheder stod det på frøposen, på tysk godt nok, men jeg tror, det var rigtigt at skolde frøene. Derefter stod frøene i blød i kogevandet og på årets første dag såede jeg dem.
På forsiden af frøposen var et billede af en elefant under et baobabtræ. Søren Sørøver siger, at hvis jeg får træet til at lykkes, så skaffer han elefanten.

Baobabtræet udgøres af 9 forskellige arter og det findes  i Afrika og på Madagaskar samt i Kimberley regionen i det nordvestlige Australien. Ingen ved, hvordan baobabtræet kom fra Afrika til Australien, eller hvorfor det kun findes naturligt i den ene region.
Det er et umådelig interessant planteliv, der kan blive over 1000 år. Baobabtræerne tilhører nogle af de ældste nulevende organismer på jorden og de opnår også de største omkredse indenfor det levende.

I går folde det første spæde baobabtræ sine kimblade ud. Jeg tænker tilbygning.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.