Opadskuende

Vi stiler højere, som man siger på dansk og i dette beskedne tilfælde handler det om, at Søren Sørøver og jeg er færdige med at sætte dampbremse på ydervæggene og nu er gået i gang med at lave loft i det nye hus.

Det er samme materiale, dampbremsen – det kraftige vævede papir – som skal opsættes på spærenes underside. Og nemt er for stort et ord. Dampbremsen skal trækkes af rullen fra gavl til gavl, henover skillevægge, mellem kabler og under konstruktionstræ. Tre baner kan gøre det for hver halvdel af huset, så skal der strammes op og det på den ordentlige måde, herefter fastgøres dampbremsen med hæfteklammepistol og forsigtigt, forsigtigt trækkes alle lunker ud, halstørklæder, huer og løst hår holdes væk og så sidder der et loft. Starten på et loft i hvert fald, der skal meget mere til.

Alle samlinger skal dækkes med tape, er der kommet en rift, skal den dækkes med tape, hver eneste hæfteklamme skal dækkes med tape. Al den omhu skal til for at lave et hus, som opnår et meget lavt energiforbrug til opvarmning.

Næste arbejdsopgave er opsætning af lægter på tværs af spærene. Derefter skal der tilpasses et lag træuld, som formodes at modarbejde tyngdekraften, indtil vi får opsat forskallingsbrædder udenpå. Til sidst – og det er først noget senere, når nakker og skuldre er i topform, opsætter vi et listeloft, bræt for bræt. Men ikke nu. Det vigtigste nu er dampbremsen, lægterne, isoleringen og forskallingsbrædderne. De går forud for alt, fordi om 1½ uge kommer en ladning papiruld til indblæsning over loftet. Det skal vi være klar til.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.