Vinterforråd

I går brugte vi flertallet af døgnets lyse timer – og det siger meget lidt – på at tage frostfølsomme grøntsager op og få dem i sikkerhed.

Vejrmeldingen for de kommende dage byder på en sammenhængende kuldeperiode, siger Søren Sørøver, der følger med i den slags. Jeg tager det mere, som det kommer, vejret, og lader mig gladeligt forbløffe; så sker der noget overraskende her langt ude på landet. Sørøverens tilgang er ansvarlig og det er nok, at én af os præsterer, som i går, hvor ansvarligheden fik os til at bruge tiden på at grave gulerødder, rødbeder, persillerødder, pastinakker og knoldselleri op og bære spandevis ind i det gamle drivhus.

Desuden høstede vi det sidste hold spidskål – på den sidste dag i november, det er absolut fint at kunne.

Hvis det bliver til mere end nogle få frostgrader, flytter vi rodfrugterne videre eller pakker dem ind i noget isolerende, men de kommende dage går det an i drivhuset.

At have, eller ikke at have, noget at spise – det er spørgsmålet
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.