Så er medbyg-delen påbegyndt

Måske husker du byggeriet af medarbejderboligen, som gik i gang i slutningen af september. Hvis ikke, kan jeg lige kort opridse, at det drejer sig om et træhus, opført som delvist medbyg, og at det er Søren Sørøvers bror og svigerinde, Hanne og Michael, der skal bo i huset og hjælpe til på gården.

For et par uger siden blev der lavet overdragelsesgennemgang og nu er resten af arbejdet overladt til os. Det første, der skal ske, er opsætning af isolering og som med mange andre varer for øjeblikket, var der lidt leveringstid på materialet.

I går kom en lastbil med 19 paller træuld og det meste bar vi ind i huset, hvor det skal bruges. Kun nogle få paller står i venteposition, for der skal også være plads til at komme rundt indenfor. Vi opsætter først to lag træuld i forskellige tykkelser (for at det går op med kravene) i ydervæggene, derefter skal der sættes dampbremse op (det hedder den, når den er gennemtrængelig, så huset kan ånde), så skal der lægter op for at skabe mere dybde til mere isolering, der skal trækkes el og fyldes ud med yderligere 45 mm træuld og derefter afsluttes så festligt, som det nu kan blive, med fibergips.

I dag gik vi i gang med de første to lag træuld i ydervæggene og det er et rart materiale at håndtere, særligt når man er vokset op med glasuld. Søren måler og skærer bats til og jeg modtager taknemmeligt præcisionsarbejdet og sætter hvert stykke på plads.

Vi hører 80’er musik til arbejdet og det er både godt og hyggeligt at være i gang med huset.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.