Køkkenombygningen er genoptaget

For øjeblikket er der en kort pause i byggeriet af det nye hus på gården. Tømrerne er stort set færdige med deres del af arbejdet og vi afventer levering af isoleringsmateriale, så vores del af indsatsen kan komme i gang. Så snart papir- og træuld leveres, er det slut med at fokusere på andet end at få huset gjort beboeligt.

Men indtil da er der fri leg og Søren Sørøver bruger dagene på at komme videre med vores eget køkken. Måske husker du, at vi begyndte køkkenombygningen sidste vinter, kom langt og stoppede da det blev forår og tid til udendørsopgaver. I 8 måneder har stuehuset været uden fungerende køkken og vi har gået over gårdspladsen med mad, opvask m.m. til cafékøkkenet i den gamle kostald. Det er blevet mørkt og koldt derude nu og stærkt motiverende for at få køkken i stuehuset igen.

Det nye køkken indendørs er skræddersyet til arealet og Søren Sørøvers højde. Det er Søren, der laver mest mad og de gange, jeg skal slå en bolledej ned, eller andet der trænger, klarer jeg det iført plateaustøvler.

Køkkenbordet er godt 6 meter langt og i den ene ende er alt det elektriske, vask m.m. I den anden ende bliver der 10 siddepladser. På den måde bliver det muligt både at lave mad og være sammen med gæster, så man ikke går glip af det sjove. Hvis de skulle være sjove.

Undervejs i ombygningen har vi været besluttede på forskellige bordoverflader og i den fase kan man gratis skifte mening og blive fast besluttet på noget nyt. Nu er der truffet endnu en afgørelse og denne gang er det så tæt på udførelsen, at den ikke står til at ændre. Foreløbig. Der kommer linoleum på hele bordpladen – i varm, mørk rød, for her fedter vi ikke med farverne.

Nogle af køkkenets apparater er sat ind og i funktion igen. I dag har jeg for første gang i meget lang tid bagt brød inde i stuehuset. Planen er at få køkkenet til at fungere, inden al energi skal lægges andetsteds.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.