Lone Landmands Kager nu også som ebog

I forgårs udgav vi en bog mere; en nemmere én af slagsen. Det er ebogudgaven af Lone Landmands Kager, der nu er sendt i digital cirkulation og du kan låne den ganske gratis på bibliotekernes side eReolen:
https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A61699619

Hvis du er ganske lidt risikovillig, når det kommer til kagestykket, kan du gå ind på bibliotek.dk og læse lektørudtalelsen om bogen først. Den er netop blevet offentlig tilgængelig og du finder den HER. Klik på den lille sorte bog og gå ind under anmeldelser.

Kagebogen findes desuden på Saxos side, både som ebog i salg og som streaming for abonnenter:
https://www.saxo.com/dk/lone-landmands-kager_ebog_9788797082980

Trænger du bare til kage her og nu, får du lige opskriften på Drømmekage – kunne være fra Brovst, er fra Brandbygegaard:

Til dejen:

300 g sukker
3 store æg fra høns der venter på forår
250 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 dl mælk fra en ko med rim i pelsen
50 g smeltet smør lavet af mælk fra ditto ko

Til kokospynten:

250 g mørk farin
125 g smør fra ovenstående ko
100 g revet kokos
½ dl mælk fra ditto ko

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C. Ovnen skal være varm og lige klar til bagning, når dejen er rørt. Find et ovnfast fad på ca. 20*30 cm og smør det grundigt.
Hæld sukker og æg i en skål og pisk længe og grundigt til blandingen er lys og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og vend blandingen i æggemassen sammen med mælk og smeltet smør. Dejen skal ikke piskes – bare røres grundigt, hvem vil ikke gerne røres grundigt. Hæld dejen i fadet og sæt det straks i ovnen. Bag kagen ca. 20-25 minutter eller til en tynd kniv kan stikkes i kagens midte og komme retur uden klistret dej. Den nøjagtige bagetid afhænger af fadet og af din ovn.
Mens kagen er i ovnen, kan du hente hø til dyrene, overveje dit næste stykke bagværk, høre passende drømmemusik eller lave kokosklisteret til kagen. Måske kan du nå det hele.
Hvis det er kokoslaget, du går efter, skal du blot lægge smør i en tykbundet gryde og sætte den over for lavt blus. Hæld farin, revet kokos og mælk i gryden og bring indholdet i småkog. Rør lidt, tag gryden af varmen og lad stadset stivne en smule under afkøling. Det passer meget godt med, at kokosmassen er langsomtløbende, når du har tænkt færdig og taget kagen ud af ovnen. Hæld kokosmassen over kagens overflade og sæt fadet tilbage i ovnen i 5 minutter. Herefter er drømmekagen på ret køl ingrediensmæssigt, færdigbagt og klar til at dedikerede drømmekagespisere kan tilkaldes.

Lone


Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.