Ny bolig på gården – byggeriet går fremad

Måske husker du, at vi efter omtrent 3 års overvejelser og forberedelser igangsatte byggeriet af en bolig mere på gården. Entreprenøren gik i gang d. 24. september og det er gået planmæssigt fremad lige siden. Med imponerende faglig omhu og god stemning.

Man tænker måske ikke meget over det, men funktionaliteten i et nyt hus – i det her i hvert fald – ligger under jorden. Resten er bare som en tehætte. Det elektriske, vandføringen, kloakerne og varmesystemet – alt det, der får hverdagen til at fungere, er bygget ind i husets bund. For en uge siden blev bunden færdig og tidligt i morges kom byggefirmaet med elementerne. Hele huset var på en lastbil med hænger, et nøjagtigt udført samlesæt på mål, som skulle passe på fundamentets mål. Der er faktisk ikke mange centimeter at fjolle med.

Det er både arbejdsmiljømæssigt og i forhold til logistikken noget nær genialt, at husets moduler kan bygge indenfor i en varm, tør hal, særligt på denne årstid, så de blot skal køres fra Nordjylland til Østjylland og sættes sammen. Det er dagen gået med. Tømrerne kom tidligt i morges, riggede arbejdslys til og satte stillads op. Så kørte lastbilen ind og stykke for stykke løftede kranen elementerne på plads, mens hurtige hænder satte dem sammen.

I løbet af en enkelt arbejdsdag er huset gået fra at være todimensionelt til tredimensionelt. Det er overvældende at se.

Nogle skriver og spørger nærmere til byggeriet, så her er et kort oprids af det: Der er tale om delvist medbyg, så byggefirmaet Green House (flere spørger til navnet) leverer det udvendige hus – et træhus. Vi har selv ansvaret for at lave aftale med entreprenør, VVS- samt el-installatør og vi skal selv lave den indvendige del af huset, altså isolere (sætte dampbremse op og fordele træfiber samt papiruld), vi skal selv lave gulve, badeværelse og køkken m.m. På den måde kunne vi bedre få råd til projektet.

Og inden nogen ulejliger sig med at forklare, hvad vi skulle have gjort og skulle have valgt (det sker..), vil jeg bare nævne, at dette byggeri har været igennem en flerårig proces indeholdende et utal af møder, overvejelser, budgetarbejdstimer, kommunal korrespondance, myndighedsgodkendelser, mails osv. Det her er resultatet – det mulige, og vi er tilfredse med det.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.