Dimser i ørerne

Måske står du lige nu med dimser i ørerne og febrilske fingre på skærmen. Måske sidder du stille og nyder din morgenkaffe, mens duen fodrer årets sidste stykke afkom foran køkkenvinduet. Hvem ved. Jeg gør ikke. Men det kan være, at du har brug for noget tankevækkende at lytte til, enten nu eller senere. Da har jeg nogle gode forslag til dig:

Forbrugerrådet Tænk kom på besøg her på gården i foråret, og det rare menneske, Sofie, havde forberedt og gennemførte et interview af undertegnede, bydende på en række relevante baggrundsspørgsmål om hvordan og hvorfor jeg blev landmand samt almindelig stillingtagen til tilværelsen. Sofie transformerede sit arbejde til en podcast, der blev frigivet dette efterår og du kan finde den lige her sammen med de øvrige i serien:

https://taenk.dk/om-os/podcast-oekologi-fordi
Desuden ligger podcasten på iTunes og Spotify, så meget tyder på, at du nærmest ikke kan undgå den.

Det er den virkelighedsnære afdeling. Så langt, så godt. Skal du virkelig underholdes – med noget, som er større end mennesket selv – må du over i afdelingen for litteratur. Takket være det formidable bibliotekstilbud, dette land bæres oppe af, kan du uden videre høre to af de tre romaner, jeg har skrevet. Historierne er fremragende indlæst af Esben Hansen og du finder dem ganske gratis på eReolen:

“Den sidste humanist” handler om de to venner, Ditlev og Nigel – om deres forskellige måder at forholde sig til verdens problemer (vores er det vel) på. Den handler også om et forlist ægteskab og en ungdomsforelskelse. Tillige handler historien om tyveriet af et spædbarn, den importerede kolonnearbejder Irina og om entreprenøren Verner, ham selv. Sidst men ikke mindst handler den om en hidtil ukendt sygdom.

Romanen “Under landet” er ligeledes fiktion, selvom du, hvis du bor på landet, muligvis får en fornemmelse af noget genkendeligt – en ambitiøs og allestedsnærværende producent med fokus på stordriftsfordele. Historien er en underfundig afspejling af mentaliteten og kulturen, som nu er ved at rive det dyrt betalte landbrugsimage ned fra den dinosaurus, der ellers var reddet godt til.

Så gå i køkkenet og bag en kage eller gå en tur, med eller uden hund, nyd oktober og lyt!

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.