Næste æblesort i rækken

I går fortsatte æblehøsten – det var Belle de Boskoop, der stod for tur. Eller nogle af dem. I æbleplantagen er der 2500 træer fordelt på 8 sorter: Discovery, Aroma, Vanda, Holsteiner Cox, Ingrid Marie, Belle de Boskoop, Angold, Rød Topaz samt nogle efterplantede Ildrød Pigeon m.fl.

De forskellige sorter modner fortløbende over et par måneder og derfor kan Søren og jeg sagtens følge med til at plukke alle æblerne selv.

Ligesom et æble ikke bare er et æble, er et Belle de Boskoop ikke bare et Belle de Boskoop, et Ingrid Marie ikke bare et Ingrid Marie osv. Der er varianter indenfor sorten, varianter med forskellig farve skræl, forskellig farve frugtkød og forskelligt modningstidspunkt. Der er både rød og grøn Belle de Boskoop, men selv indenfor disse er der forskellig frugtudvikling alt efter træets vækstbetingelser, oprindelse og bestøvningsforhold. Så i går høstede vi plantagens smukke Boskoop og de øvrige på gamle træer i haven får lov at hænge lidt længere.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.