Æbletærte med kanelcreme – opskrift

Selvom den “Sjæleplejende æblekage” nok er den bedste æblekage i verden, kan man godt af og til opbyde alt sit mod, friste skæbnen og bage en anden. Leve livet på kanten.

Så hvis du en dag føler dig særligt modig og klar til at bryde med faste vaner, får du her opskriften på en meget nem og vildt lækker Æbletærte med kanelcreme:

Til dejen:

175 g hvedemel
125 g sukker
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør lavet af mælk fra en ko der går ude på jorden

Til fyldet:

1½ dl piskefløde også fra ovenstående ko
3 æggeblommer fra en høne med blæst i fjerdragten
2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 tsk majsstivelse
1½ tsk kanel
100 g sukker
4 Belle de Boskoop æbler eller en anden god sort

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C. Smør en tærteform på ca. ca. 22 cm i diameter.
Bland mel, sukker og bagepulver i en lille skål, tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen. Hæld den ud i tærteformen, pres dej op ad formens sider og fordel dernæst resten i et fast lag i bunden.
Hæld fløde, æggeblommer, vanilje, majsstivelse og sukker i en lille skål og pisk blandingen sammen.
Skæl æblerne, skær dem i kvarter og fjern kernehusene. Skær æblestykkerne i smalle skiver og læg dem hulter til bulter – eller i et sirligt mønster – på tærtebunden. Drys kanel over æbleskiverne og hæld æggemassen/cremen over. Ind i ovnen med tærteformen og bag ca. 50-55 minutter eller til kanten er mørk gylden og sprød.
Server tærten lun med letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du vil.

Lone

P.S. Opskriften er fra bogen Lone Landmands kager, som findes på et bibliotek nær dig, hvis der kommer flere dage, hvor du føler dig dristigt til mode.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.