En bolig mere på gården

Det har taget nogle år, 3 vel efterhånden, fra tanke til nær virkelighed, men nogle gange er store beslutninger længe undervejs og udførelsen endnu længere. Vi har ansøgt kommunen og fået tilladelse til opførelse af en bolig mere på gården og i huset indflytter Sørøverbror og svigerinde – Hanne og Michael.

Siden den yngste søn rejste til København og blev der, har det været vanskeligt for os at være væk fra gården i ret mange sammenhængende timer – sådan er det at have dyr. I særlige anledninger har Hanne og Michael overtaget kommandobroen, men vi forsøger at trække så lidt på dem som muligt, da de samme to beredvilligt dukker op og hjælper med klargøring af grøntsager, opvask m.m. når vi har arrangementer på gården. Den indlysende løsning er at bygge et hus her, så vi ikke skal tilkalde dem mere.

Det er Smaskepots gamle hus, Søren tager ned – ikke det nye, han bygger op…

Søren Sørøver og jeg har med tiden oparbejdet en arbejdsbelastning, som godt kan deles med andre. I omstilling (i hvert fald i omstilling af landbrug) og opstart at nye produktioner (i hvert fald i de forædlingsformer, vi har valgt), skal der investeres en del – både tid og penge. Vi har investeret begge dele i årevis og er nået til et punkt, hvor indtjeningen er god og også mulig at øge, hvis vi får flere timer at gøre med. Dem køber vi af Hanne, som kommer til at arbejde med de opgaver på gården, hun gerne vil arbejde med. Michael fortsætter med at passe sit arbejde – et rigtigt arbejde.
Udover det praktiske i at bo på samme matrikel, er der selvfølgelig alt det nære, som er værdifuldt uden for prissætning. For eksempel ser Søren Sørøver frem til impulsive fisketure med sin storebror, der bliver fællesskab og meget andet.

Vi gør mest muligt – muligt i forhold til alt det andet arbejde, vi står med – selv, for at holde omkostningerne på byggeriet nede. I dag ændrede planerne karakter til virkelighed i form af fysisk arbejde. Området langs indkørslen skal ryddes og klargøres, så landmåleren kan komme til.

Nu er vi i gang
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.