Sværmeri

I går, på vej gennem haven i retning af tørresnoren, bevægede noget sig i bunden af ændernes skål nedenfor birketræet. Under en vis størrelse spiser ænder alt, hvad der bevæger sig, men nedfald af kirsebær og mirabeller havde taget deres opmærksomhed.

Så vidt jeg kan se, er larven starten på en lindesværmer – en sommerfugl, der er en smuk natsværmer. Selvom vi, der er dagaktive, ikke får meget glæde af synet, så er det glædeligt at vide, den findes. Når larven nærmer sig forpupning skifter den farve og bliver mere grå som den i Sørens hånd.

Du kan evt. læse om lindesværmeren her:
https://www.naturbasen.dk/art?id=851

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.