Lone Landmands Kager på dit bibliotek

Der er ikke langt mellem de stunder, hvor jeg føler lykke i vores liv her på gården, faktisk så sker det på daglig basis. Men der er dage, som trækker ud i de lykkeliges overhalingsbane; der hvor man svæver lidt, trods vægten af de klodsede gummistøvler. Det er en dag som denne, en dag hvor der ellers ikke var lagt i kakkelovnen til, at den skulle blive blive en af de bedste efter en nat, hvor jeg i drømme først var gået med til at sælge min lille darling af en veteranmotorcykel, og derefter, stadig i drømmeland, var taget på fisketur til en lokation med dejligt mange fisk, kun for at erfare at alt mit fiskegrej var blevet stjålet fra bilen under rekognosceringsturen.

Nå, humøret tog fluks en drejning, da der under indtagelsen af et stykke ristet brød tikkede en mail ind fra DBC. Det var en lektørudtalelse på bogen Lone Landmands Kager. Faktisk er det at få en lektørudtalelse på en udgivelse slet ikke en selvfølge – under en tredjedel af de bøger, der indsendes til DBC, er så heldige at få en, og vi kan bryste os af, at alle vores udgivelser har fået og nu også kagebogen.

Men det er nu ikke det alene, der giver følelsen. Mailen blev åbnet og pr. refleks blev der scrollet ned i bunden. Ikke at der ikke står en masse vigtige ting længere oppe i dokumentet, men i bunden står alligevel det ubetinget vigtigste under overskriften ”Til bibliotekaren.” Altså den del af vurderingen, der fortæller biblioteket, om bogen er noget for dem. I denne står der kort og godt: ”Et must til alle biblioteker.” En lille sætning, der betyder alt i forhold til hvor og hvor mange biblioteker, der kommer til at have Lones kagebibel stående på reolerne. Og det glæder. Helt ubeskriveligt! Man må ikke citere mere end 10% af en lektørudtalelse, men jeg forsikrer dig om, at sætninger som ”Kagebagebog, der får mundvandet til at løbe”, ”For alle kageelskere” og ”En skøn, skøn kagebog” ikke står alene. Kilde: Lektørudtalelse, DBC.

Det, der for os er helt særligt ved sådan en anerkendelse, er, at vi selv har lavet det hele i den bog – og selvom vi ikke er meget for at kippe med hatten her på gården, så er det svært at skjule en smule stolthed… faktisk temmelig svært at skjule.

Må din dag også bære glimt af lykke og husk at du nu kan gå på biblioteket og bestille bogen hjem, både for din og vores skyld.

Søren Sørøver og forlagsdirektør      

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.