En opdatering – tingenes tilstand

De seneste dage har her været så travlt, at nyhedsstrømmen udad ophørte. En del tid er gået med at glæde sig over Dagmardyrets heling og tilbagevendende humør – det tog over 1 uge, men nu er hunden ved at ligne sig selv igen.

Dele af torsdag samt fredag og lørdag gik med forberedelser til søndagens kaffe/kagebord. Vi kørte den hjem med 10 forskellige kager – magiske makronsnitter med solbærsyltetøj, citronfuldmåne, kaffeslabberas, dessertlagkage med kirsebær, svimlende chokoladesmåkager med lakrids, kokosmuffins, Marie Brandbyges kringle, sjæleplejende æblekage, rabarbertærte samt Chicago Chocolate Cake. Alle kager var bagt efter opskrifter i bogen Lone Landmands Kager og anledningen var sidste opfyldelse af det lovede i forbindelse med crowdfundingen af bogens tilblivelse. Det er altid en god fornemmelse at opfylde det lovede. At opfylde det sidste af det lovede er særlig godt.

Søndag aften lod vi opvasken stå, og den står der endnu, for mandag morgen efter fodringen af dyrene, kørte vi til København. Sådan en opvask løber ingen vegne og i løbet af de kommende dage, skal vi nok få has på den. Hvem skulle ellers?

Turen havde været aftalt længe. I foråret indgik et politisk flertal i Folketinget en aftale om et projekt med digitale gæstelærere; hjemmehørende i Børne- og Undervisningsministeriet. Rambøll – i samarbejde med VIA, KP, Syddansk Universitet og Operate – har stået for at udpege kendte og inspirerende fagpersoner (det skrev de…), der ved hjælp af virtuelle greb skal inspirere og motivere elever i folkeskolen, på erhvervsskolerne og på de gymnasiale uddannelser.
Jeg skulle møde op i et studie i København for at undervise foran kameraer, og optagelserne med udgangspunkt i emnet bæredygtigt jordbrug og naturpleje, bliver klippet sammen og senere gjort tilgængeligt for erhvervsuddannelserne indenfor landbrug, skovbrug, gartneri og natur. Det er vældig pænt af dem, at de har inviteret mig – det er en ære, synes jeg, og også opmuntrende at fokus på biodiversitet, klima, fremtidige landbrugsformer og livsgrundlaget har fundet plads mellem polarforskere, astrofysik og andet eksistentielt.

Sørøverbror og svigerinde rykkede ind på gården, passede hunde, andre dyr og hus, til vi kom hjem igen i dag ved middagstid. Siden da har jeg luget rækkerne med gulerødder, rødbeder, persillerødder, pastinakker, sølvbeder, sommerblomster, artiskokker, valmuer, persille m.m. Det er mindst lige så vigtigt.

Og opvasken fra i søndags? Mens man går der i cafékøkkenet og rengør service, er der belønning for indsatsen – diverse kager at spise.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.