Træpaneler – 6. delprojekt i køkkenombygningen

Måske husker du, at vi i vinter en gang ryddede køkkenet og påbegyndte en genopbygning. Eller det hele blev ikke ryddet fra en ende af – vi flyttede kogegrejet rundt langs kanterne efterhånden, alt efter hvor forskellige elementer skulle bygges, og som det absolut afsluttende i ruinerne fik jeg bagt de sidste kager og fotograferet dem til kagebogen.

Siden da har madlavningen fundet sted i et hjørne af bryggerset over et enkelt blus, og det kan såmænd godt fungere, hvis man blot vogter over alt spiseligt. Tyveknægten Knaldbert kender kun reglerne, når vi er i nærheden.

De tidligere skabselementer var et genbrugskøkken overtaget fra min farbror og tante; først slidt i Hjerting og dernæst slidt op her. Denne gang bygger Søren Sørøver alt inventaret, så det bliver skræddersyet til stuehuset og til os. Først og fremmest skal det være hyggeligt, meget mere hyggeligt end smart. Dernæst skal det fungere godt, også til erhvervsmæssigt brug, men for alt i verden uden at det bliver strømlinet. Det må gerne blive pænt, men ikke mere pænt end at man kan lave mad i det. Og leve.

Med andre ord er det noget af en opgave, Sørøveren har kastet sig over. Dertil kommer forskellige gulvniveauer, skæve vægge og store ambitioner.

For at skabe et mere varmt udtryk i menneske- og hundehøjde er der panelplaner. De har ikke nogen praktisk funktion, men det behøver alting heller ikke at have – de skal bare få de mange meter væg køkkenet rundt til at se rare ud, bryde fladerne og sende et signal om, at nogen holder af huset og gerne vil gøre det fint.

Alle, der fælder mindre end penslen, kan være med.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.