Beskyttelse af de nyplantede træer

I dag har jeg gået i det nyplantede skovområde nær søen. Der er noget efterfølgende arbejde med at beskytte i hvert fald nogle af træerne. Og det er ikke sådan, at jeg pludselig er blevet sært begejstret for plastik, men det er sådan, at uden indpakning bliver langt de fleste af træerne spist af rådyr og harer og så er det noget nær forfra med at tilplante – her taler jeg af bitter erfaring. Det er absolut et positivt problem, at der kommer flere vilde dyr omkring os, der skal bare skabes et forspring for træerne, så de bliver et længerevarende gode for dyrelivet og ikke blot et hurtigt varieret måltid. 

Vi har erhvervet et restparti af planterør til skovbrug, og det er rart arbejde at gå og sætte dem op. Fuglene synger i det gamle skovbryn, spætten hakker i udgåede stammer og svanerne kurtiserer i søen. Der er ikke rør til alle 600 nye planter, kun til omtrent halvdelen, så undervejs foretages en prioritering – de mest appetitvækkende træer, der med tiden har potentiale til at blive høje og flere hundrede år, får først. De mere buskagtige vækster kan bedre klare sig uden. Der er plantet med mangfoldighed for øje, og flere træer kommer til de næste år. Lind, spidsløn, ahorn, gran, eg, poppel, kornel, hassel, gran, røn, tjørn, naur, syren og bøg er nogle af dem; rødel, ask, fuglekirsebær, pil m.fl. selvsår sig også i området. Det er nærmest som en buffet på Oslobåden, og nu gør jeg noget for at begrænse måltidet.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.